.
Volledig scherm
. © Getty Images

Binnenkort kun je ook online een huis onder gesloten omslag kopen

Woon.Een huis kopen via een bieding onder gesloten omslag gebeurt steeds vaker. Vanaf april kan het zelfs digitaal, want dan wordt SmartBid gelanceerd. Het is een online biedingsservice die door elke makelaar op zijn eigen website en op zoekertjesplatformen kan aangeboden worden. Kristophe Thijs van de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB) beantwoordt de drie belangrijkste vragen.

2 reacties

  • Fonske Beys

    1 jaar geleden
    Best ga je via notaris ( daar moet je altijd langs ) en je bespaart zo 3 a 7 % commissie makelaar . Daarbij komt ook nog eens BTW allen door verkoper te betalen !
  • Koen Vanheuv

    1 jaar geleden
    Deze vormen van biedingen hebben als gevolg dat onrealistische hoge prijzen voor vastgoed gegeven wordt. De prijzen van woningen in de buurt stijgen evenredig met het hoogst gegeven bod voor een al dan niet gelijkaardig pand. Het werkt slechts in het nadeel van de potentiele kopers en toekomstige kopers en is nefast voor een eerlijke marktprijs van vastgoed. Het is een loterij waar aleen de makelaars en verkopende eigenaars de grote winnaars zijn.