Steve en Daniël aperitieven en barbecueën dikwijls op het dek van hun boot.
Volledig scherm
PREMIUM
Steve en Daniël aperitieven en barbecueën dikwijls op het dek van hun boot. © Steven Richardson

BINNENKIJKER. Steve en Daniël wonen op het water: “Een vergelijkbaar huis kost veel geld, maar bij een boot ligt dat anders”

In het vroegere laadruim van de Marie Galante, een rivierschip dat aangemeerd ligt aan de Brugse Kolenkaai, hebben Steve en Daniël hun woning ingericht. De rijke aankleding en het vele geverniste hout geven het interieur een uitgesproken koloniale aanblik. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht er vier jaar geleden een bezoek en diept deze parel nu weer voor je op.

3 reacties

 • jan tobbak

  3 maanden geleden
  is mooi en goede idee maar er zijn in vlaanderen weinig ligplaatsen beschikbaar
 • Bernard Peters

  3 maanden geleden
  Proficiat… zeer mooi
 • Philippe Vanbelleghem

  3 maanden geleden
  mooi en smaakvol ingericht .
 1. Kosten verbouwing Quirine (33) en Willem (33) lopen aardig op: “We hadden die op 100.000 euro geschat, maar dat dreigt het dubbele te worden”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Kosten verbouwing Quirine (33) en Willem (33) lopen aardig op: “We hadden die op 100.000 euro geschat, maar dat dreigt het dubbele te worden”

  Om hun gezin – en de verbouwing van hun droomhuis – draaiende te houden, hebben Quirine en Willem uit Kuurne zich enkele originele geldgewoontes aangemeten. “We geven onszelf zakgeld en betalen onze boodschappen cash. Zo bewaren we een beter zicht op onze uitgaven”, zegt Quirine. Voor ons maken ze de rekening op.
 2. Lies (42) bouwde een oud vrachtschip om tot een modern drijvend huis: “Alsof we op eiland wonen”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  Lies (42) bouwde een oud vracht­schip om tot een modern drijvend huis: “Alsof we op eiland wonen”

  Lies (42) woont met haar kinderen op het water, in een verbouwd vrachtschip dicht bij het Gentse centrum. Door de grote oppervlakte verdeeld over verschillende niveaus en de rijkelijke lichtinval, heeft de woonboot de allure van een villa. “Een appartement in de stad lag boven mijn budget. Een boot heeft een lagere vierkantemeterprijs”, legt ze uit. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen.
 3. “In mijn huis van stro hoef ik amper te verwarmen”: Matthias (67) bouwde zelf een energiezuinige woning
  PREMIUM

  “In mijn huis van stro hoef ik amper te verwarmen”: Matthias (67) bouwde zelf een energiezui­ni­ge woning

  Matthias (67) bouwde een groot deel van zijn huis zelf en als we hem mogen geloven, was dat niet eens zo moeilijk. Het bestaat uit op elkaar gestapelde strobalen met als blikvanger een zelfdragende boog. Al dat stro isoleert zo goed dat hij nauwelijks hoeft te verwarmen. “Ik ben blij dat ik heb kunnen bouwen met een minimale impact op het milieu. Hopelijk overtuigt dit andere mensen om hetzelfde én zelfs beter te doen.” Onze woonexpert Björn Cocquyt bezocht Matthias in 2018 om te zien hoe hij dit heeft aangepakt.