Nathalie woont in een 19de-eeuws koetshuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie woont in een 19de-eeuws koetshuis. © Maarten De Bouw

BINNENKIJKER. Nathalie (45) toverde een statig koetshuis om tot een verrassende thuis: “Het voelde te veel aan als een kerk, ik heb het huiselijker gemaakt”

Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. Nathalie (45) verbouwde in Kapellen een 19e-eeuws koetshuis. Met kalkverf, doorleefde materialen en authentieke – vaak Aziatische – meubels maakte ze er een perfect imperfect geheel van. “Je zult hier geen enkele rechte muur zien.”

 1. BINNENKIJKER. Langs buiten lijkt het huis van Isabel (41) en Alexander (41) een doorsnee villa, binnen is het een seventiesparadijs
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Langs buiten lijkt het huis van Isabel (41) en Alexander (41) een doorsnee villa, binnen is het een seventies­pa­ra­dijs

  Elke week gaat onze woonexpert Björn Cocquyt langs in een bijzonder huis. Isabel (41) en Alexander (41) zijn gepassioneerd door architectuur. Toen ze deze authentieke seventiesvilla in Schilde ontdekten, konden ze er dan ook niet aan weerstaan. “Evengoed had een van de eerdere bewoners alles al een keertje gerenoveerd en was de woning haar ziel kwijt. Gelukkig was dat hier niet het geval.”
 2. Nooit eerder meer huizen boven 1 miljoen euro verkocht: “Mijn favoriet kost 3.495.000 euro en zit vol verrassingen”
  PREMIUM

  Nooit eerder meer huizen boven 1 miljoen euro verkocht: “Mijn favoriet kost 3.495.000 euro en zit vol verrassin­gen”

  In de eerste helft van 2021 werden in ons land maar liefst 747 woningen boven een miljoen euro verkocht, goed voor een omzet van meer dan een miljard euro. Daarmee stevent het aantal transacties in het luxesegment af op een nieuw record, nadat er vorig jaar 1.132 appartementen en villa’s boven één miljoen van eigenaar veranderden. Onze woonexpert Björn Cocquyt toont enkele luxueuze woningen die nu te koop staan.