Manon Desseaux (50) kocht een villa uit 1933 die deel uitmaakt van het beschermde dorpsgezicht van Rozebeke, een deelgemeente van Zwalm. Ze woont er met haar zoon Victor (20), de labrador Poppy en springer spaniel Qika.
Volledig scherm
PREMIUM
Manon Desseaux (50) kocht een villa uit 1933 die deel uitmaakt van het beschermde dorpsgezicht van Rozebeke, een deelgemeente van Zwalm. Ze woont er met haar zoon Victor (20), de labrador Poppy en springer spaniel Qika.

BINNENKIJKER. Manon viel als een blok voor een onderkomen villa uit de jaren 30: “Tijdens de renovatie kwam ik er ook persoonlijk weer bovenop”

Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. In de schaduw van de kerk van Rozebeke in de Vlaamse Ardennen kocht Manon Desseaux (50) een onderkomen jarendertigvilla. Tijdens de opknapbeurt kwam ze er ook zelf weer bovenop na een moeilijke periode. De woning bleek het juiste medicijn.

 1. Bezwaar tegen te hoog KI buitenlands vastgoed moet nú gebeuren: “Anders betalen jij en je erfgenamen levenslang ten onrechte belastingen”
  PREMIUM

  Bezwaar tegen te hoog KI buiten­lands vastgoed moet nú gebeuren: “Anders betalen jij en je erfgenamen levenslang ten onrechte belastin­gen”

  Haalbaar en zelfs laag, dachten veel eigenaars van buitenlands vastgoed toen ze twee maanden geleden van de fiscus het kadastraal inkomen (KI) ervan vernamen. Nu de termijn om bezwaar in te dienen ten einde loopt, trekt fiscalist José Haustraete aan de alarmbel. “Omdat de fiscus de huurwaarde te hoog inschat, loop je het risico voortaan meer belastingen te betalen omdat je in een hogere belastingschijf geduwd wordt.” Hoe je bezwaar indient en welk KI je zelf kan voorstellen, legt hij hier uit.
 2. Kunstenaarskoppel maakte van hun herenhuis een kleurrijke woonst: “Ik maakte een portret van mijn zonen; wie weet zien we er zo uit binnen een paar honderd jaar”
  PREMIUM

  Kunste­naars­kop­pel maakte van hun herenhuis een kleurrijke woonst: “Ik maakte een portret van mijn zonen; wie weet zien we er zo uit binnen een paar honderd jaar”

  Deze week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis in de Antwerpse Seefhoek. Bewoners Antoinette, Wouter en hun kinderen kun je niet in een vakje duwen. Het interieur dat hun persoonlijkheid weerspiegelt al evenmin. “Antoinette’s moeder is Afrikaans, die van Wouter gidst in India en Egypte. Je vindt hier spullen uit alle windstreken.”