De schuine lijnen in dak en gevel bevorderen de privacy en energie-efficiëntie. Rechts: Sarah Vandendael (30), Bart Verbruggen (34) en zoon Cas (1)
Volledig scherm
PREMIUM
De schuine lijnen in dak en gevel bevorderen de privacy en energie-efficiëntie. Rechts: Sarah Vandendael (30), Bart Verbruggen (34) en zoon Cas (1) © yannick milpas/Eddy Vangroenderbeek

BINNENKIJKER. Loftwoning met grondplan in de vorm van diamant: “Het huis is compacter, energie-efficiënt én biedt veel privacy”

Een nieuwbouw die allesbehalve typisch was. Daar droomden Sarah Vandendael (30) en Bart Verbruggen (34) van, hoewel ze dachten er het geld niet voor te hebben. Maar kijk, vandaag wonen ze in veruit het origineelste huis van de straat en met 245.000 euro kostte dat niet eens een fortuin. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht hen daar in 2020 een bezoek

  1. Barman en wetenschapsexpert leggen uit hoe je in geen tijd nieuwe ijsblokjes maakt voor in je drankjes: “Ga voor zo klein mogelijke ijsblokjes”

    Barman en weten­schaps­ex­pert leggen uit hoe je in geen tijd nieuwe ijsblokjes maakt voor in je drankjes: “Ga voor zo klein mogelijke ijsblokjes”

    Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.”