Hannes Coudenys toont zijn duplexappartement op de Kortrijkse Veemarkt: “de verbouwing kostte het dubbele van de 150.000 euro die we in gedachten hadden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Hannes Coudenys toont zijn duplexappartement op de Kortrijkse Veemarkt: “de verbouwing kostte het dubbele van de 150.000 euro die we in gedachten hadden.” © Steven Richardson

BINNENKIJKER. Hoe mooi of lelijk woont Hannes Coudenys van ‘Ugly Belgian Houses’ zelf?

KortrijkAl meer dan tien jaar lang verzamelt de website Ugly Belgian Houses de lelijkste woningen van het land. Wij wilden wel eens weten hoe mooi — of net niet — bezieler Hannes Coudenys zelf woont en trokken daarom naar zijn appartement in Kortrijk. “De meesten zullen het maar saai vinden, denk ik.”

9 reacties

 • Paul Verbeeck

  2 maanden geleden
  Hij bepaald wat lelijk is ? Ieder zijn goesting en zijn smaak. Dus wat ik mooi vind , moet de rest ook mooi vinden ? Zo redeneert hij toch precies .
 • Gentil Van Wienendaele

  2 maanden geleden
  Het had beter restaurant gebleven zoals het was.Want toen Michel dat open hield, (""DE LOCAL"") kon je nog een deftig biefstuk eten.
 • Anne JACOBS

  2 maanden geleden
  Dat zie je al van buiten dat het heel mooi moet zijn binnenin, maar gevaarlijk hoekje om binnen te rijden.
 • Werner Wynakker

  2 maanden geleden
  Wat de ene lelijk vind is mooi voor een ander en om eerlijk te zijn heb ik in zijn lijst veel mooiere huizen gezien dan het zijne.
 • Leen Jacobs

  2 jaar geleden
  Moooi, eenvoudig met gezellige warme materialen:)
 1. Na Jeroen Meus is dit jaar Loïc Van Impe dé festivalchef op Rock Werchter: “Op is op, als we uitverkocht zijn, sluiten we de tent”

  Na Jeroen Meus is dit jaar Loïc Van Impe dé festival­chef op Rock Werchter: “Op is op, als we uitver­kocht zijn, sluiten we de tent”

  Ook naast het podium van Rock Werchter zijn er sterren te vinden, maar dan die van de culinaire soort. Waar Jeroen Meus tijdens de vorige editie dé festivalchef van de wei was met zijn ‘haute dogs’, kroont tv-kok Loïc Van Impe zich dit jaar tot die titel. Waar vind je hem terug dit weekend? En wat staat er op het menu? “De enige voorwaarde voor mijn menu was dat het goedkoper moest zijn dan de frieten met stoofvlees die je hier bestelt.”
 2. BINNENKIJKER. Deze vakantiewoning heeft wellicht de grootste tuin van Vlaanderen: “Open het poortje en je belandt in prachtige natuur”
  PREMIUM
  Diksmuide

  BINNENKIJ­KER. Deze vakantiewo­ning heeft wellicht de grootste tuin van Vlaanderen: “Open het poortje en je belandt in prachtige natuur”

  Frans Saint-Germain (68) en Ria Clyncke (63), oprichters van de vermaarde feestzaal Saint-Germain in Diksmuide, stellen hun nieuwe vakantiewoning ‘Aan de Blankaart’ in Woumen voor. De 15 gasten die er kunnen logeren, krijgen met 1.000 hectare wellicht de grootste tuin van Vlaanderen om in te ravotten of relaxen. “Onze vijf kinderen zijn de deur uit en we missen het contact met de mensen”, heet Frans je welkom.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. BINNENKIJKER. “Erotiek komt letterlijk tot leven op behangpapier”: niets te gek voor de vakantiehuisjes van architect Bart Lens
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  BINNENKIJ­KER. “Erotiek komt letterlijk tot leven op behangpa­pier”: niets te gek voor de vakantie­huis­jes van architect Bart Lens

  Historische panden, hoe klein ook, vormt de Limburgse architect Bart Lens (63) om tot fantastische stulpjes waar je de vakantie kan doorbrengen. Huizeke RettekeTET in Nieuwpoort is zijn eigen woonst. Aan de muren, op tafel en in de keukenkast: alles verwijst naar een damesborst. Zelfs het behangpapier huppelt er vrolijk van mee en dat mag je letterlijk nemen. Die lijn trekt hij door in zijn andere projecten. De fantasie van Bart kent geen grenzen. Maak kennis met zijn themahuisjes waar de vis, het water en zelfs de piemel de nodige inspiratie geven.