Grégoire De Poorter
Volledig scherm
PREMIUM
© Grégoire De Poorter

BINNENKIJKEN bij Stefan Boxy die zijn huis liet renoveren door Maarten Van Severen: “Hij heeft het nooit kunnen afronden”

BinnenkijkerStefan Boxy (60) is beroemd in België als kok en tv-figuur, zijn vrouw Carine vooral in het buitenland, als ontwerpster van schapenhuiden en objecten. Hun creatieve breinen hebben lak aan regeltjes, wat zich ook toont in het interieur van hun landhuis in Deurle. “Een huis mag zijn eigenheid niet verliezen en moet tegelijk de stempel dragen van zijn bewoners. Hier levert dat een mix op die wij mooi vinden. Dat anderen daar anders over denken, maakt ons niets uit.”

 1. Onze woonexpert waarschuwt verkopers: "Een tuin verhoogt de waarde van een woning, op voorwaarde dat die er netjes bij ligt”
  PREMIUM

  Onze woonexpert waarschuwt verkopers: "Een tuin verhoogt de waarde van een woning, op voorwaarde dat die er netjes bij ligt”

  Deze periode van het jaar is traditioneel een prima moment om je huis te verkopen. Dat geldt zeker voor woningen met een tuin, want die staan nu op hun mooist en dat is een extra troef om uit te spelen. Sinds corona is voor 4 op de 10 eigenaars de tuin de belangrijkste plek. Maar hoeveel kost een huis met een mooi stukje grond erbij? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt vergelijkt het aanbod in de verschillende provincies. “De prijs per vierkante meter grond heeft de grootste invloed op het totale kostenplaatje.”
 2. Edith kocht koetshuis uit 1932 en hield het zoveel mogelijk intact: "Het lijkt wel alsof je hier terug in de tijd reist”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  Edith kocht koetshuis uit 1932 en hield het zoveel mogelijk intact: "Het lijkt wel alsof je hier terug in de tijd reist”

  Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Deze keer mag hij het koetshuis van Edith Koenraadt in de bossen van Kapellen ontdekken. “Er binnengaan voelt als in een teletijdmachine stappen”, stelt woonexpert Björn Cocquyt vast. Alles wat nieuw is, heeft een namelijk een link met het verleden. “Herinneringen zijn mooi, maar tastbare herinneringen zijn nog mooier”, legt Edith uit.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.