Rechts: belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Steven Richardson

Bijklussen wordt voortaan anders belast: “Maar de regeling geldt niet voor iedereen”

“De kans dat het Grondwettelijk Hof deze regeling vernietigt, is reëel.” Voor bijklussen gelden sinds dit jaar nieuwe fiscale regels, maar die blijken niet voor iedereen dezelfde te zijn. Zo wordt niet elke klus evenveel belast. Onze fiscaal expert Michel Maus licht toe waarom dat een probleem kan zijn en wat er precies voor jou verandert. 

14 reacties

 • Ivan Willems

  1 maand geleden
  Nee, een bijklusser is iemand die graag een centje op zij zet voor zijn oude dag . En dan komt de staat die geld nodig heeft om de vele miljoenen die verkwist zijn door ministers als Deblock bij te passen. En die nutteloze 9 ministers van gezondheid bijvoorbeeld een riant loon te geven. Als België niet oppast beland het gelijk in het Capitool in Washington DC. Let op mijn woorden.
 • Danny Kimpe

  2 maanden geleden
  Geef ons meer netto over in de maand voor die die gaan werken,dan moeten we geen klussen aanvaarden bij een ander.
 • Sjonny Martero

  2 maanden geleden
  We betalen niet graag belastingen? Het gaat er over dat de rijken in verhouding het minst betalen. Dat klopt niet.
 • Wesley Meseure

  2 maanden geleden
  Bijklussen man toch werk eerst eens zelf en klap dan van te werken u weet.niet eens wat.bij klussen is
 • Segers Ludo

  2 maanden geleden
  bijklussen mag je aangeven als toevallige ontvangsten als dit toevallig is. Bij enige regelmaat zal dat niet meer lukken, merk op 1 keer per jaar is een regelmaat. Voordeel van de laatste mogelijkheid, aftrekbaarheid alle gerelateerde kosten op de omzet. Bij verlies is dat aftrekbaar op de andere beroepsinkomsten, en dan wordt het zeer lucratief. Bv. paardenhouders kunnen op die wijze hun hobby laten financieren voor 50% door andere belastingbetalers.
 1. Betaal je volgend jaar meer of minder belastingen dan in 2020? Onze belastingexpert Michel Maus licht de nieuwe fiscale maatregelen voor 2021 toe
  PREMIUM

  Betaal je volgend jaar meer of minder belastin­gen dan in 2020? Onze belasting­ex­pert Michel Maus licht de nieuwe fiscale maatrege­len voor 2021 toe

  De jaarwissel is traditioneel het moment waarop onze regeringen de nieuwe fiscale maatregelen voor het daaropvolgende jaar aankondigen. Onze belastingexpert Michel Maus bekeek de - soms opvallende - nieuwe fiscale maatregelen van zowel de federale als de Vlaamse regering. “Als er bij een fiscale controle aanwijzingen van fraude vastgesteld worden, dan kunnen ze de saldi van uw rekeningen opvragen.”
 2. Keuze tussen twee kadastrale inkomens voor vastgoed dat je verhuurt in het buitenland? “Vraag is of regering zichzelf niet in de voet schiet met deze oplossing”
  PREMIUM

  Keuze tussen twee kadastrale inkomens voor vastgoed dat je verhuurt in het buitenland? “Vraag is of regering zichzelf niet in de voet schiet met deze oplossing”

  Als je als Belg inkomsten vergaart uit buitenlands onroerend goed, dan word je daar binnenkort anders op belast. De regering-De Croo heeft een nieuw wetsontwerp klaar om het discriminerend onderscheid tussen binnen- en buitenlands onroerend inkomen weg te werken. Maar is dat wel zo’n goed idee? Onze belastingexpert Michel Maus is alvast kritisch. “Dit kan hoogstens een tijdelijke oplossing zijn.”
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?