Uroloog Piet Hoebeke
Volledig scherm
PREMIUM
Uroloog Piet Hoebeke © Getty Images/ Wannes Nimmegeers

“Bij prostaatkanker krijg je pas klachten als de ziekte al ver gevorderd is”: uroloog geeft uitleg over de symptomen en behandeling

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal (70) maakte bekend dat hij aan een agressieve vorm van prostaatkanker lijdt. Dat orgaan is niet groter dan een walnoot en de functie ervan is beperkt. “Pas als je er problemen mee krijgt, besef je dat je er een prostaat hebt”, zegt Piet Hoebeke, topdokter, uroloog en professor aan het UZ Gent. Hij vertelt hoe je problemen herkent, wat de prognose is en wie het vaakst getroffen wordt.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.