Uroloog Piet Hoebeke
Volledig scherm
PREMIUM
Uroloog Piet Hoebeke © Getty Images/ Wannes Nimmegeers

“Bij prostaatkanker krijg je pas klachten als de ziekte al ver gevorderd is”: uroloog geeft uitleg over de symptomen en behandeling

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal (70) maakte bekend dat hij aan een agressieve vorm van prostaatkanker lijdt. Dat orgaan is niet groter dan een walnoot en de functie ervan is beperkt. “Pas als je er problemen mee krijgt, besef je dat je er een prostaat hebt”, zegt Piet Hoebeke, topdokter, uroloog en professor aan het UZ Gent. Hij vertelt hoe je problemen herkent, wat de prognose is en wie het vaakst getroffen wordt.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. “Zelfonderzoek en je geregeld laten onderzoeken vormen de beste preventie”: specialisten geven advies over de meest voorkomende kankers
  PREMIUM

  “Zelfonder­zoek en je geregeld laten onderzoe­ken vormen de beste preventie”: specialis­ten geven advies over de meest voorkomen­de kankers

  Of het nu borst-, long- of prostaatkanker is: volgens specialisten is het cruciaal dat een kankerdiagnose in een zo vroeg mogelijk stadium gesteld wordt. De Stichting tegen Kanker wil dat vandaag, op Wereldkankerdag, nog eens benadrukken. Moet je je nu zorgen maken en een afspraak vastleggen? Zes gezondheidsexperts belichten de meest voorkomende kankers in ons land en vertellen wie het meeste risico loopt en hoe je de ziekte kan herkennen.
 3. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.