Squat
Volledig scherm
PREMIUM
Squat © ThinkStock

Bewegingsexperten leggen uit hoe je in 10 minuten in topvorm raakt: “Squatoefeningen zijn uitstekend om de benen en billen te trainen”

De wetenschap zegt het zelf: voor je gezondheid is het beter om gedurende de dag regelmatig even te bewegen dan slechts een paar keer per week een vol uur intensief. Loopcoach Tomas Valcke, yogi- en meditatieteacher Ine Maes, personal trainer Miek Bams en mindfulness- en bewegingscoach Claudia Van Avermaet tippen je alvast een paar snelle work-outs. Ze leggen stap voor stap uit hoe je de oefeningen moet doen.

 1. 6 op 10 Vlamingen zijn te zwaar, en mannen iets meer dan vrouwen: “5 à 10 procent gewichtsverlies verbetert je gezondheid meestal al enorm”
  PREMIUM

  6 op 10 Vlamingen zijn te zwaar, en mannen iets meer dan vrouwen: “5 à 10 procent gewichts­ver­lies verbetert je gezondheid meestal al enorm”

  Volgens het nieuwste rapport van de WHO hebben liefst 6 op de 10 Vlamingen overgewicht. Bij mannen is dat zelfs 67,6 procent. Geen goed nieuws, want een te hoog BMI kan zowel lichamelijk als psychisch een enorme impact hebben. Hoe weet je of het jouwe binnen de gezonde grenzen ligt? En wat werkt nu écht om langdurig af te vallen? Prof. Bart Van der Schueren van de Obesitaskliniek van het UZ Leuven en diëtiste Sanne Mouha geven advies. “Als je gewicht te hoog is, dreig je in een vicieuze cirkel te belanden.”
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.