Beursexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Pascal Paepen. © BELGA, Steven Richardson

Beursexpert over waarom de Bel20 in mei altijd minder goed presteert: “Goed nieuws voor de belegger én staatskas”

Beleggen is interessant, maar roept soms ook vragen op. Geen nood, want onze beursexpert Pascal Paepen weet daar in onze reeks Starten met beleggen wel raad mee. Deze week legt hij uit waarom de Bel20-index, de graadmeter van de beurs van Brussel, in mei traditioneel wat minder goed presteert dan andere beurzen, een jaarlijks terugkerend fenomeen. “Je hoort beleggers in Belgische aandelen zeker niet klagen in mei. Integendeel!” En dat heeft allemaal te maken met de couponnetjes die geknipt worden.

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Beleggen in de ‘kneusjes’ van de beurs: onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je het aanpakt
  PREMIUM

  Beleggen in de ‘kneusjes’ van de beurs: onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je het aanpakt

  Beleggen op de beurs kan heel interessant zijn, maar hoe selecteer je bedrijven waarvan je aandelen koopt? Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je in onze reeks Starten met beleggen door de jungle. Vandaag legt hij uit wat turnarounds zijn en hoe je best in dat soort aandelen belegt. “Beperk je portefeuille niet tot enkele voormalige ‘kneusjes’. Laat ook voldoende plaats over voor het neusje van de zalm.”
 1. Beursexpert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”
  PREMIUM

  Beursex­pert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”

  Wie met regelmaat belegt en het risico verlaagt door gespreid te beleggen in diverse sectoren en aandelen kan een mooi rendement verdienen op zijn spaargeld. Maar waarom is dan niet elke belegger even succesvol op de beurs? “Niet iedereen heeft het geduld om verstandig te beleggen”, zegt onze beursexpert Pascal Paepen. “Voor sommige beleggers gaat het nu eenmaal te traag. Zij investeren steevast in hypes zoals cryptomunten en Tesla. Waarom zou je ook 10 procent willen verdienen per jaar als je evenveel kan verdienen per dag?” Toch is beleggen in hypes meestal geen goed idee. “Vaak moeten ze hun aandelen weer verkopen met een enorm verlies”, aldus Paepen. Hij legt uit hoe je beurshypes herkent en in welke beter niet of net wel investeert.