Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Betekent ontrouw automatisch het einde van je relatie? Relatietherapeut: “Stel een liefdescontract op”

“Met overspel zijn vaak heftige gevoelens gemoeid, het is een aangrijpend en pijnlijk gebeuren. Een crisis die naar de afgrond kan leiden, maar ook naar groei.” In onze nieuwe reeks getuigen lezers over liefde na overspel, iets waar psychiater, relatietherapeut en seksuoloog Maarten Ghysels in zijn praktijk veel koppels op ziet vastlopen. In MijnGids geeft hij advies.

 1. Rijden straks ook oldtimers elektrisch? Expert vertelt hoe je je pronkstuk kan ombouwen en wat dat kost
  PREMIUM

  Rijden straks ook oldtimers elektrisch? Expert vertelt hoe je je pronkstuk kan ombouwen en wat dat kost

  In Europa – en dus ook ons land – zullen er in de toekomst enkel nog elektrische auto’s mogen rijden. Maar wat betekent dat dan voor de oldtimer? Zal die nog van een uitzondering kunnen genieten? En wat als je je klassieker nu eens zou (laten) ombouwen tot elektrische oldtimer? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn geeft in 10 vragen en evenveel antwoorden een overzicht van hoe je dat best aanpakt en wat dat dan moet kosten.
 2. De Praagse Dagmar (64) volgde haar Limburgse vakantielief Ludo (64) naar België in 1979: “Zelfs het IJzeren Gordijn kon ons niet tegengehouden”
  PREMIUM

  De Praagse Dagmar (64) volgde haar Limburgse vakantie­lief Ludo (64) naar België in 1979: “Zelfs het IJzeren Gordijn kon ons niet tegengehou­den”

  Redacteur Lene Kemps gaat deze zomer op zoek naar vakantieliefdes die bleven duren. In 1979 verliet de toen 23-jarige Dagmar Brozova (nu 64) het communistische Praag om haar vakantielief Ludo (64) te volgen naar het Limburgse Koersel. Hun decennialange liefdesverhaal eindigde dan wel in een echtscheiding, ze heeft er geen spijt van. “Pas twee jaar na onze eerste ontmoeting zagen we elkaar terug. En toen besloten we ineens te trouwen.”
 3. "'Hij is een gigolo, hij is bij je voor het geld, voor de verblijfsvergunning’,... alles heb ik gehoord”: het liefdesverhaal van Helen en Sergun
  PREMIUM

  "'Hij is een gigolo, hij is bij je voor het geld, voor de verblijfs­ver­gun­ning’,... alles heb ik gehoord”: het liefdesver­haal van Helen en Sergun

  Redacteur Lene Kemps gaat deze zomer op zoek naar vakantieliefdes die bleven duren. Zo ontmoetten Helen en Sergun elkaar 18 jaar geleden in zijn beachbar in Turkije. Het was geen wederzijdse liefde op het eerste gezicht, maar er was toch een grote aantrekkingskracht en ondertussen is er een sterk huwelijk. “Eerst dacht ik: hoe achterlijk ben ik om terug naar Turkije te gaan voor een man. Eerst viel hij wat uit de lucht: ‘Sorry, I have things to do here’. Waarop ik de telefoon neergooide met een ‘You have things to do here too!’. De volgende avond lag ik mezelf wat te beklagen toen iemand plots ‘hallo’ zei. Het was Sergun.”
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.