Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Betekent ontrouw automatisch het einde van je relatie? Relatietherapeut: “Stel een liefdescontract op”

“Met overspel zijn vaak heftige gevoelens gemoeid, het is een aangrijpend en pijnlijk gebeuren. Een crisis die naar de afgrond kan leiden, maar ook naar groei.” In onze nieuwe reeks getuigen lezers over liefde na overspel, iets waar psychiater, relatietherapeut en seksuoloog Maarten Ghysels in zijn praktijk veel koppels op ziet vastlopen. In MijnGids geeft hij advies.

 1. De Praagse Dagmar (64) volgde haar Limburgse vakantielief Ludo (64) naar België in 1979: “Zelfs het IJzeren Gordijn kon ons niet tegengehouden”
  PREMIUM

  De Praagse Dagmar (64) volgde haar Limburgse vakantie­lief Ludo (64) naar België in 1979: “Zelfs het IJzeren Gordijn kon ons niet tegengehou­den”

  Redacteur Lene Kemps gaat deze zomer op zoek naar vakantieliefdes die bleven duren. In 1979 verliet de toen 23-jarige Dagmar Brozova (nu 64) het communistische Praag om haar vakantielief Ludo (64) te volgen naar het Limburgse Koersel. Hun decennialange liefdesverhaal eindigde dan wel in een echtscheiding, ze heeft er geen spijt van. “Pas twee jaar na onze eerste ontmoeting zagen we elkaar terug. En toen besloten we ineens te trouwen.”
 2. "'Hij is een gigolo, hij is bij je voor het geld, voor de verblijfsvergunning’,... alles heb ik gehoord”: het liefdesverhaal van Helen en Sergun
  PREMIUM

  "'Hij is een gigolo, hij is bij je voor het geld, voor de verblijfs­ver­gun­ning’,... alles heb ik gehoord”: het liefdesver­haal van Helen en Sergun

  Redacteur Lene Kemps gaat deze zomer op zoek naar vakantieliefdes die bleven duren. Zo ontmoetten Helen en Sergun elkaar 18 jaar geleden in zijn beachbar in Turkije. Het was geen wederzijdse liefde op het eerste gezicht, maar er was toch een grote aantrekkingskracht en ondertussen is er een sterk huwelijk. “Eerst dacht ik: hoe achterlijk ben ik om terug naar Turkije te gaan voor een man. Eerst viel hij wat uit de lucht: ‘Sorry, I have things to do here’. Waarop ik de telefoon neergooide met een ‘You have things to do here too!’. De volgende avond lag ik mezelf wat te beklagen toen iemand plots ‘hallo’ zei. Het was Sergun.”
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt