Beursexpert Pascal Paepen (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Pascal Paepen (rechts). © REUTERS, Steven Richardson

Belgische bedrijven willen plots weg van de beurs: wat is er aan de hand? En kan je daar als belegger geld mee verdienen? Pascal Paepen licht toe

Almaar meer bedrijven willen af van hun notering op de Brusselse beurs. Op korte tijd waren er maar liefst drie pogingen om een Belgisch bedrijf van de beurs te halen. Onze geldexpert Pascal Paepen zoekt uit waarom dat gebeurt én of die ontwikkeling goed of slecht is voor Belgische beleggers. “Het is geen toeval dat dit net nu gebeurt.”

  1. Belastingexpert waarschuwt voor fiscale gevolgen van beleggen in bitcoins: "Als je veel transacties uitvoert, zullen je inkomsten beschouwd worden als beroepsinkomen"
    PREMIUM

    Belasting­ex­pert waarschuwt voor fiscale gevolgen van beleggen in bitcoins: "Als je veel transac­ties uitvoert, zullen je inkomsten beschouwd worden als beroepsin­ko­men"

    De handel in virtuele of cryptomunten, waaronder de bitcoin, is hotter dan ooit. Afgelopen jaar ontstond zelfs een fameuze beleggershype. Daardoor is de waarde van bitcoin op een half jaar tijd met 350 procent gestegen en eind februari 2021 is bitcoin voor het eerst uitgestegen boven de waarde van 60.000 dollar, of zo’n kleine 50.000 euro. Maar wat als je zelf in bitcoin gaat beleggen en je na verloop van tijd je virtuele munt met een mooie meerwaarde kan gaan verkopen? Word je dan belast op je winst of niet? Onze fiscaal expert Michel Maus ontwart het fiscale kluwen.