Woonexpert Björn Cocquyt (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Woonexpert Björn Cocquyt (rechts). © rv, Grégoire De Poorter

Belgen massaal op huizenjacht in Spanje: onze woonexpert geeft cruciale tips en toont wat je krijgt voor je geld

De Spaanse costa’s zijn dezer dagen opnieuw Costa Belgica. Nu het reisverbod geschrapt is, wil een massa Belgen snel de droom van een tweede verblijf onder de zon verwezenlijken. Onze woonexpert Björn Cocquyt legt uit waar je allemaal moet op letten als je koopplannen hebt en selecteert tien aanraders uit het enorme aanbod van bestaand en nieuw vastgoed, van 195.000 euro tot 3.500.000 euro. “In Spanje kan iedereen zich makelaar noemen.”

16 reacties

 • Mike Verstaeten

  2 jaar geleden
  Fantastisch, het leven is 2 keer goedkoper dan in België en soms wat trager , maar ik denk dat elke Belg dat goed kan gebruiken. Het leven is voor de genieters en Soanje is het perfecte land …. You only live once!
 • M Veo

  2 jaar geleden
  De huizen zijn niet geisoleerd, geen cv. Het kraantjeswater is meestal niet drinkbaar (door pesticiden) De administratieve molen is een kruisweg, niets gaat automatisch, computers zijn niet verbonden in een netwerk. Alles draait vierkant, geregeld geen stroom, mobile internet max 6 Mbit en ook geregeld uit. Post is gokken wanneer het aankomt als het al aankomt. Voor elk formulier of inschrijving moet je op een andere dienst zijn, soms 20 km van elkaar gelegen. Er wordt alleen spaans gesproken !
 • Michel Wielfaert

  2 jaar geleden
  Ik woon zelf reeds enkele jaren in Spanje (Alicante) en ik vraag mij af waar ze dat halen ? Het is hier helemaal niet Costa Belgica voor het moment. Er zijn weinig of geen toeristen en als ze er zijn , zijn het vooral Fransen. Op wat baseren jullie (reporters) zich ? Zeker niet op het aantal vliegtuigen van Belgie. (4 per dag sinds een week i.p.v. 15) en landen in Alicante moet de regio Costa Blanca vullen. Vraag het eerder aan mensen die hier wonen !
 • Johnny Chanet

  2 jaar geleden
  Een zaak staat vast als een paal boven water : onder een plat dak, zelfs met airco slapen is in de zomer een marteling. Die witte gebouwen die men tegenwoordig plaatst zijn na 4.5 jaar aan herschildering toe. Huurinkomsten zijn belastbaar en huurders brengen regelmatig schade aan. Kopen om te verhuren is een slechte zaak.
 • Bernard Dieryck

  2 jaar geleden
  Antonia De Smet : U moet hier prive verzekerd zijn en niet naar clinica publico!