Beursexpert Paul D'Hoore.
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Paul D'Hoore. © AP / Romain Thiry

Beleggen in meme-aandelen wint aan populariteit: wat is het? En hoe interessant is het om erin te investeren? Paul D’Hoore geeft advies

’t Is op de beurs zoals in de mode: af en toe duikt er een nieuw begrip op. Momenteel zijn meme-aandelen the talk of the town, ofwel: aandelen met een ongelooflijk sterke aanhang op sociale media zoals GameStop. Hoe ga je daar als belegger mee om? Blijf je er beter van weg of zijn ze net een goudmijn? Onze beursexpert Paul D’Hoore helpt je op weg. “Er zijn al zeker twee beursgenoteerde fondsen die hun centen uitsluitend stoppen in aandelen die hip zijn op sociale media.”

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.