Beursexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Pascal Paepen. © Getty Images, Steven Richardson

“Begin nooit te beleggen na een tip van een vriend”: onze beursexpert legt uit waarin je best investeert en welk budget je moet voorzien

Beginnen met beleggen, allemaal goed en wel, maar hoe pak je het aan? Wie zijn eerste stappen wil zetten op de beurs ziet vaak door de bomen het financiële bos niet meer. Maar geen nood. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je de komende weken in onze reeks ‘Starten met beleggen’ door de jungle. Vandaag: hoe bouw je een evenwichtige aandelenportefeuille op? En welk budget voorzie je daarvoor als startende belegger?

25 reacties

 • Roger Wellens

  6 maanden geleden
  Om winst te maken op aandelen of nicotine moet je ze wel verkopen, anders heb je niks. Want wat stijgt zal ook zakken.
 • Louis Meeus

  6 maanden geleden
  Alles wat banken en regering aanraden om subsidies te trekken , zeker niet doen.
 • Carin Desmet

  6 maanden geleden
  Ik heb geleerd dat alles wat de overheid, banken, geldexpert vertellen je juist niet moet doen. Dit omdat zij in het belang van de rijkste der aarde handelen. Er zitten altijd addertje onder het gras betreffende maatregelen die ze in het leven roepen en burgers over halen om mee te doen gooien ze met subsidies om naderhand de regelgeving weer te veranderen waardoor de burger extra moet betalen. Wordt wakker allemaal in plaatst van te worden afgeleid door voetbal wedstrijden en afleiding nieuws.
 • Dominique Blondeel

  6 maanden geleden
  Investeren in crypto is altijd een goede zaak geweest. Iedereen kan nu getuige zijn van een grootschalige mass-adoption. Het heeft de mensen die er niet in geloven keer op keer verkeerd bewezen. En dit omdat men het niet “begrijpt” Het kan nochtans je leven veranderen. Maar goed, als dat geen sprong in het diepe waard is, wat dan wel? HISTORY REPEATS...
 • marc werbrouck

  6 maanden geleden
  Tip : beleg nooit om op korte termijn te incasseren. Zie het op een termijn van 10 jaar. En houdt rekening met wat u echt hebt m.a.w. u leent nooit geld om te beleggen. En niet alles is winst want de kosten zijn soms vrij zwaar.
 1. Je kind een financieel duwtje in de rug geven? Onze geldexpert geeft advies: “Voorhuwelijkssparen bestaat nog altijd, maar niet meer overal”
  PREMIUM

  Je kind een financieel duwtje in de rug geven? Onze geldexpert geeft advies: “Voorhuwe­lijks­spa­ren bestaat nog altijd, maar niet meer overal”

  Ouders willen graag dat hun kinderen het later goed hebben. Daarom willen ze hen ook graag een financieel duwtje in de rug geven. Ruim de helft van de ouders spaart voor zijn kind(eren). Uit enquêtes blijkt dat ze gemiddeld 88 euro per maand opzij zetten. Hoe kan je dat geld vandaag nog laten renderen? Onze geldexpert Paul D’Hoore geeft advies.