Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Bedwantsen of vlooien? Deze vijf vieze beestjes wil je niet in huis: wat doen ze en hoe pak je ze aan?

Wees gewaarschuwd! Het is onmogelijk om dit artikel te lezen zonder gekriebel te voelen. Al dan niet ingebeeld. Maar willen of niet, er leeft wat in en rond ons bed, huis en – o horror – reiskoffer. Wij zoomen dieper in op vijf vaak voorkomende vieze beestjes én vroegen advies aan Johan Warnants, expert bij Ferokill ongediertebestrijding, hoe je de strijd kunt aangaan.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefactuur?
  Energie

  Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefac­tuur?

  De herfst staat voor de deur, hoewel daar aan het begin van de maand helemaal niets van te merken was. De huidige temperaturen zitten minstens zo goed als tijdens de zomer, maar toch zal het niet lang duren voor het echte jassenweer zich opnieuw aankondigt. Zal dit automatisch ook zijn stempel drukken op je energierekening? Mijnenergie.be pluist het uit en verklapt hoe je extra stroomkosten tijdens de koude seizoenen kan vermijden.
 2. Prof waarschuwt voor meelmotten in keukens: “Gooi oude etensresten weg en bewaar droge voeding in glazen bokalen”
  PREMIUM

  Prof waarschuwt voor meelmotten in keukens: “Gooi oude etensres­ten weg en bewaar droge voeding in glazen bokalen”

  “Als je nog een zak bloem, gedroogde noten of een halfopen zak kattenvoeding hebt staan van vorig jaar, dan is de kans zo’n 80% dat je daar nu tekenen van een meelmotteninfectie in terugvindt”, waarschuwt dr. Guy Smagghe, entomoloog bij UGent. Want nu de temperaturen weer lichtjes stijgen, zijn ook heel wat ongewenste bezoekers terug van weggeweest. Samen met Pieter De Cooman, productmanager bij verdelgingsfirma Edialux, legt hij uit hoe motten in je keuken komen en hoe je ervan verlost raakt.