Aline en Bart met kinderen Nio en Aster.
Volledig scherm
PREMIUM
Aline en Bart met kinderen Nio en Aster. © Steven Richardson

Bart (38) en Aline (35) voeden hun kinderen zelfstandig op: “Vanaf volgend jaar moet onze oudste zelf naar school leren fietsen”

Papa de strengste en mama de zachtaardigste? Bij Aline en Bart is het andersom. Ze kiezen voor een losse opvoeding, maar zijn wel heel kordaat als het op schoolprestaties aankomt. Slechte punten? Dan gaat die playstation meteen 14 dagen aan de kant. “En toch ben ik niet zo streng als mijn ouders vroeger, we laten veel meer ruimte open voor dialoog.”

 1. Sofie (40) voedt haar twee dochters alleen op: “Ik gebruik humor in stresserende situaties, lachen neemt de spanning weg”
  PREMIUM

  Sofie (40) voedt haar twee dochters alleen op: “Ik gebruik humor in stresseren­de situaties, lachen neemt de spanning weg”

  Vrijwel op hetzelfde moment dat ze een punt achter de relatie met de vader van haar kinderen zette, kreeg Sofie de kans om schooldirecteur te worden. Ook al ging ze door een diep dal, toch greep ze die kans voluit. Samen met dochtertjes Lyah en Mila trok ze in bij haar ouders om financieel en emotioneel op krachten te kunnen komen en twee jaar later kon ze haar vleugels weer uitslaan. “Ik probeer iets minder bezorgd te zijn dan mijn moeder.”
 2. “Mammoetvlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australische concurrent aanklagen
  3

  “Mammoet­vlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australi­sche concurrent aanklagen

  De veelbesproken mammoetgehaktbal is géén uitvinding van het Australische bedrijf Vow dat er begin deze week mee uitpakte in het Amsterdamse NEMO Science Museum. Dat zegt tenminste het Belgische bedrijf Paleo dat nu overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen Vow. “Wij hebben die technologie twee jaar geleden al uitgevonden”, zegt Paleo in een reactie. “Onze technologie claimen als eigen uitvinding is zeer onethisch”