“Geld maakt het leven makkelijker, maar veelal niet gelukkiger”, gelooft Aron Meyskens, die als verkoper van zwembadoverkappingen veel vermogende klanten heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
“Geld maakt het leven makkelijker, maar veelal niet gelukkiger”, gelooft Aron Meyskens, die als verkoper van zwembadoverkappingen veel vermogende klanten heeft. © Steven Richardson

Aron (36) verdient als specialist in zwembadoverkappingen tot 4.500 euro per maand: “Iederéén wil een zwembad. En liefst allemaal om ter eerst”

Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Aron Meyskens (36) van CoverSwim aan de beurt: “Een zwembadoverkapping maakt je zwembad warmer, veiliger en makkelijker te onderhouden”, zegt hij. Doordat de verkoop van zwembaden piekt, klopt ook Aron overuren.

 1. Jan (51) verruilde zijn job als grafisch vormgever voor een eigen ijssalon: “Mijn omzetcijfer is recht evenredig met het aantal uren zonneschijn”
  PREMIUM

  Jan (51) verruilde zijn job als grafisch vormgever voor een eigen ijssalon: “Mijn omzetcij­fer is recht evenredig met het aantal uren zonne­schijn”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Jan Vandewiele (51) aan de beurt. Hij werkte zestien jaar als grafisch vormgever voor vooraanstaande klanten in de mode- en kunstwereld. In het midden van zijn midlifecrisis koos hij — in plaats van een sportwagen te kopen — om een cursus te volgen aan de Gelato University in Bologna. Zonder horeca-ervaring stampte hij vijf jaar geleden Cremerie Germaine uit de grond in de Koekenstad: een hotspot met gelato om bij weg te smelten. “Ik moet er flink wat verkopen om uit de kosten te komen.”
 2. Leven als God op aarde: Deze vier series over macht en geld zijn het streamen waard
  Streamz

  Leven als God op aarde: Deze vier series over macht en geld zijn het streamen waard

  Vanaf deze week word je op Streamz elke maandag getrakteerd op een nieuwe aflevering van het derde seizoen van ‘Succession’, een van de strafste dramaseries van het moment. Naar aanleiding van de release tippen wij deze week in onze Kijkgids nog enkele reeksen die bol staan van machtspelletjes en absurde rijkdom. Van een onnavolgbaar kat-en-muisspel in ‘Billions’ (Streamz) en de achterkamertjespolitiek in ‘Dynasty’ (Netflix) tot een familievete in ‘Empire’ (Disney+): dit zijn onze favoriete series over de superrijken in streamingland.
 3. De coronacrisis heeft zwaar ingehakt op het landbouwbedrijf van Ann (46): “Al ons spaargeld is weg. Gelukkig was er nog onze glamping”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  De coronacri­sis heeft zwaar ingehakt op het landbouwbe­drijf van Ann (46): “Al ons spaargeld is weg. Gelukkig was er nog onze glamping”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag vertelt Ann Tryssessoone hoe de coronacrisis er diep heeft ingehakt op het landbouwbedrijf dat zij runt met haar man Carlo. “Door de sterke daling van de varkensprijzen keken we op het dieptepunt van de crisis aan tegen een schuldenput van 150.000 euro”, zegt Ann. Gelukkig had het koppel met de jaren al geleerd dat je zulke tegenslagen kan opvangen door je activiteiten te diversifiëren. Hun glamping en vakantiehuisje brachten redding.
 1. Groentekok Frank Fol test schilmesjes en deelt zowel een 2 als een 10 uit: “Deze kost amper drie euro, maar is zijn geld niet waard”
  PREMIUM

  Groentekok Frank Fol test schilmes­jes en deelt zowel een 2 als een 10 uit: “Deze kost amper drie euro, maar is zijn geld niet waard”

  Als er één hulpmiddel onmisbaar is in de keuken, is het wel een aardappelmesje, maar velen springen te nonchalant om met hun snijmateriaal, vindt Frank Fol, officieel dé Groentekok van België. “Een goed mesje dat meteen na gebruik wordt schoongemaakt, gaat levenslang mee”, gelooft hij. En daarvoor hoef je niet per se te investeren in het duurste exemplaar op de markt, blijkt uit zijn test. De kok nam tien exemplaren onder de loep: van Brabantia tot een mesje van Hema.