Johan en zijn vrouw Jacqueline bij hun chcolademoussebar MOJO in New York.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan en zijn vrouw Jacqueline bij hun chcolademoussebar MOJO in New York. © rv

Antwerpenaar Johan (37) runt twee horecaza­ken in New York: “Op elke straathoek staat een opvolger klaar om je plaats in te nemen”

Johan Halsberghe (37) belandde twaalf jaar geleden in New York als chef-kok voor de Belgische VN-ambassadeur. Hij stampte er intussen chocolademoussebar MOJO (Mousse by Johan) en cocktailbar Goyana uit de grond. “The sky is hier echt the limit, de kansen liggen voor het grijpen. Tenminste: als je ervoor werkt.”

 1. Adriaan (37) verhuisde met vrouw en kind naar Lagos: "Door hier te wonen besef ik pas echt hoeveel geluk we in België hebben”
  PREMIUM

  Adriaan (37) verhuisde met vrouw en kind naar Lagos: "Door hier te wonen besef ik pas echt hoeveel geluk we in België hebben”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Adriaan Verbeke (37) twijfelde geen seconde toen zijn werkgever Barry Callebaut hem vroeg om naar Lagos (Nigeria), de snelst groeiende metropool ter wereld, te verhuizen. “De verschillen met België zijn gigantisch, maar dat maakt het net zo uniek om hier te zijn.”
 2. Hans Herbots en Lien Van de Kelder verhuizen met hun gezin naar Thailand. “We praten hier meer met elkaar”
  PREMIUM

  Hans Herbots en Lien Van de Kelder verhuizen met hun gezin naar Thailand. “We praten hier meer met elkaar”

  Toen regisseur Hans Herbots instemde om een prestigieuze Amerikaans-Britse reeks te regisseren in Thailand, was dat op één voorwaarde: dat zijn gezin meekon. En dus pakten ook Lien Van de Kelder en de kinderen onlangs hun koffers. “Wij kunnen elkaar echt geen half jaar missen”, klinkt het in koor, daar in hun tropisch decor. Ze leggen uit hoe ze de verhuis praktisch aanpakken en wat de impact ervan is op hun relatie. “Wellicht komt de echte relatietest hierna pas.”
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.