Peter Dhondt en zijn vrouw Ann Malfait bij de zorgunit: “De zekerheid dat er altijd iemand in de buurt is om te helpen in noodsituaties: dat geeft niet alleen hen, maar zeker ook mij rust.”
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Dhondt en zijn vrouw Ann Malfait bij de zorgunit: “De zekerheid dat er altijd iemand in de buurt is om te helpen in noodsituaties: dat geeft niet alleen hen, maar zeker ook mij rust.” © Florian Van Eenoo Photo News

Ann (52) en Peter (58) plaatsten een zorgunit voor Peters ouders en zus in hun tuin: “Niet goedkoop, maar 3 kamers in woonzorgcentra zijn dat ook niet”

“De zekerheid dat er altijd iemand in de buurt is om te helpen in noodsituaties: dat geeft hen, maar ook mij rust”, vat Peter samen. Hij en zijn vrouw Ann zetten een zorgunit in hun achtertuin om beter voor zijn ouders en zus te kunnen zorgen. Hoe dat ging, wat dat kost en met welke regels je rekening moet houden, zetten ze voor ons op een rij.

 1. Gerontoloog geeft advies om gezond én positief oud te worden: “Wat wil je nog in dit leven? Dansen? Nog een keer van job veranderen? Doe het dan gewoon”
  PREMIUM

  Geronto­loog geeft advies om gezond én positief oud te worden: “Wat wil je nog in dit leven? Dansen? Nog een keer van job veranderen? Doe het dan gewoon”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: gerontoloog Christel Geerts (59). Hoe is het om ouder te worden in een maatschappij die jeugd en vitaliteit voorop zet? “Zestig zijn betekent niet dat je jezelf moet beperken,” vindt Geerts. “Als je nog dromen hebt, moet je er gewoon voor gaan. Uitstel is op dat moment echt wel afstel.” Ze vertelt hoe je erin slaagt gezonder én gelukkiger oud te worden.
 2. Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”
  PREMIUM

  Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. In hun hoofd speelden Yves (45) en Sofie (42) Laurijssens al lang met het idee om ooit de Kempen te ruilen voor een warm, exotisch oord. Uiteindelijk werd het Valencia, waar ze zonder ervaring een succesvol wijnhuis – Bodega de Moya – uit de grond stampten. “Het is een cliché, maar het leven is hier echt siësta, fiësta en playa!”