Peter Dhondt en zijn vrouw Ann Malfait bij de zorgunit: “De zekerheid dat er altijd iemand in de buurt is om te helpen in noodsituaties: dat geeft niet alleen hen, maar zeker ook mij rust.”
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Dhondt en zijn vrouw Ann Malfait bij de zorgunit: “De zekerheid dat er altijd iemand in de buurt is om te helpen in noodsituaties: dat geeft niet alleen hen, maar zeker ook mij rust.” © Florian Van Eenoo Photo News

Ann (52) en Peter (58) plaatsten een zorgunit voor Peters ouders en zus in hun tuin: “Niet goedkoop, maar 3 kamers in woonzorgcentra zijn dat ook niet”

“De zekerheid dat er altijd iemand in de buurt is om te helpen in noodsituaties: dat geeft hen, maar ook mij rust”, vat Peter samen. Hij en zijn vrouw Ann zetten een zorgunit in hun achtertuin om beter voor zijn ouders en zus te kunnen zorgen. Hoe dat ging, wat dat kost en met welke regels je rekening moet houden, zetten ze voor ons op een rij.

 1. Anne en Thomas bouwden voor 55.000 euro hun ‘tiny house’: “We hebben alles, alleen in een kleiner formaat”
  PREMIUM

  Anne en Thomas bouwden voor 55.000 euro hun ‘tiny house’: “We hebben alles, alleen in een kleiner formaat”

  De huizenprijzen zijn hoog, en niet voor iedereen is het evident om een eigen woning te kopen. Toch zijn er gelukkig alternatieven voor handen voor wie om budgettaire of ecologische redenen liever op een kleiner oppervlak woont. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging in 2020 op bezoek bij drie pioniers, met respectievelijk een ‘tiny house’, een woonwagen en een zorgwoning. “De kans dat we nog terugkeren naar een klassiek huis is vrij klein.”
 2. Gerontoloog geeft advies om gezond én positief oud te worden: “Wat wil je nog in dit leven? Dansen? Nog een keer van job veranderen? Doe het dan gewoon”
  PREMIUM

  Geronto­loog geeft advies om gezond én positief oud te worden: “Wat wil je nog in dit leven? Dansen? Nog een keer van job veranderen? Doe het dan gewoon”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: gerontoloog Christel Geerts (59). Hoe is het om ouder te worden in een maatschappij die jeugd en vitaliteit voorop zet? “Zestig zijn betekent niet dat je jezelf moet beperken,” vindt Geerts. “Als je nog dromen hebt, moet je er gewoon voor gaan. Uitstel is op dat moment echt wel afstel.” Ze vertelt hoe je erin slaagt gezonder én gelukkiger oud te worden.