Zuiderse woningen in eigen land.
Volledig scherm
PREMIUM
Zuiderse woningen in eigen land. © rv

Altijd een vakantiegevoel in België: deze huizen in zuiderse stijl staan nu op de markt

Met het kwakkelweer van de voorbije weken is het vakantiegevoel ver te zoeken. Tenzij je in België in een huis met zuiderse bouwstijl woont, want daar is het altijd een beetje zomer. Elke residentiële verkaveling telt wel zo’n Spaanse of Provençaalse villa. Onze woonexpert Björn Cocquyt selecteerde vijf aanraders die je nu kunt kopen. 

  1. Stefan Boxy en zijn vrouw Carine lieten hun huis renoveren door Maarten Van Severen: “Hij heeft het nooit kunnen afronden”
    PREMIUM
    Binnenkijker

    Stefan Boxy en zijn vrouw Carine lieten hun huis renoveren door Maarten Van Severen: “Hij heeft het nooit kunnen afronden”

    Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. Stefan Boxy (60) is beroemd in België als kok en tv-figuur, zijn vrouw Carine vooral in het buitenland, als ontwerpster van schapenhuiden en objecten. Hun creatieve breinen hebben lak aan regeltjes, wat zich ook toont in het interieur van hun landhuis in Deurle. “Een huis mag zijn eigenheid niet verliezen en moet tegelijk de stempel dragen van zijn bewoners. Hier levert dat een mix op die wij mooi vinden. Dat anderen daar anders over denken, maakt ons niets uit.”