Marleen zit in Florida graag op het strand. Op de foto rechts zit Marleen bij een van haar schilderijen. Ook haar kleding is bedrukt met eigen werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen zit in Florida graag op het strand. Op de foto rechts zit Marleen bij een van haar schilderijen. Ook haar kleding is bedrukt met eigen werk. © rv

“Als je geld hebt is het goed leven hier”: Marleen geniet van haar oude dag in Florida

Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om in het buitenland een nieuw leven op te bouwen. Marleen De Waele zwierf jarenlang de wereld rond in functie van de carrière van haar man, en vond tenslotte een nieuwe thuis in Boca Raton (Zuid-Florida). “Het is een cliché om hier je 'oude' dag door te brengen, al ben ik nog steeds erg actief als kunstenares.”

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Nog maar net eigen zaak vernieuwd, maar Mieke en Jerry verhuizen toch naar Spanje: “Genoeg redenen om het niet te doen, maar we springen toch”
  PREMIUM
  Appels

  Nog maar net eigen zaak vernieuwd, maar Mieke en Jerry verhuizen toch naar Spanje: “Genoeg redenen om het niet te doen, maar we springen toch”

  Voor Mieke Bracke (42) en Jerry Mylle (43) wordt het gekende televisieprogramma ‘Ik vertrek’ donderdag werkelijkheid. Ook al hebben ze nog maar net het kapsalon van Mieke vernieuwd en er een nieuwe zaak met e-bikes in geïntegreerd, toch vertrekken de twee naar Spanje. Voor altijd. “Door de coronacrisis beseffen we dat je dromen niet moet uitstellen”, klinkt het.
 3. Joey (45) was niet meer gelukkig in België en begon een nieuw leven op het Griekse Ikaria: "Het eiland heeft een beter mens van me gemaakt”
  PREMIUM

  Joey (45) was niet meer gelukkig in België en begon een nieuw leven op het Griekse Ikaria: "Het eiland heeft een beter mens van me gemaakt”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Joey Brown uit Vosselaar deed het in 2013. Na een lange reis besloot ze niet terug te keren naar België, maar vestigde zich op het ruige, Griekse eiland Ikaria. Hoe pakte ze dit aan? “Zonder liefde voor het eiland hou je het hier niet vol.”