Twintig jaar geleden was Lynn De Merlier eredame van Miss België, vandaag helpt ze als osteopaat en orthomoleculair voedingsdeskundige mensen om zich vitaal en fit te voelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twintig jaar geleden was Lynn De Merlier eredame van Miss België, vandaag helpt ze als osteopaat en orthomoleculair voedingsdeskundige mensen om zich vitaal en fit te voelen. © Heikki Verdurme

“Als je een gezond mens wil worden, moet je 5 domeinen aanpakken”: voedingsdeskundige legt uit hoe je jouw immuunsysteem een boost geeft

ExpertWaarom lijken mannen altijd meer te lijden aan de griep, en hoe komt het dat we vaak ziek worden tijdens de vakantie? “Bij veel mensen is het immuunsysteem op hol geslagen”, zegt osteopaat en voedingsdeskundige Lynn De Merlier. Ze ontwikkelde een plan, met 5 domeinen waaraan je kunt werken, om dat immuunsysteem in maximaal honderd dagen weer op de juiste weg krijgen. “Ik heb patiënten die zienderogen opknappen als ze om 22 uur in hun bed kruipen.”

 1. Hoge erfbelasting en geen geld geërfd: wat als je de ‘successierechten’ niet kan betalen?
  PREMIUM

  Hoge erfbelas­ting en geen geld geërfd: wat als je de ‘successie­rech­ten’ niet kan betalen?

  Als je - zoals in de laatste aflevering van Erfgenaam Gezocht het geval was - enkel vastgoed of een roerend goed erft, maar geen geld, dan moet je de erfbelasting uit eigen zak betalen. Maar wat als je het geld niet hebt en je kan wat je geërfd hebt niet snel genoeg verkopen om die vaak hoge ‘successierechten’ op te hoesten? Onze geldexpert Ayfer Aydogan geeft verhelderende antwoorden op negen prangende vragen. “Uitstel van betaling is niet voorzien.”
 2. WEERBERICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  WEERBE­RICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  De onstabiliteit in onze atmosfeer was van korte duur. Al vertaalt dat zich niet in een stralende zon. Want er zit veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen, wat leidt tot heel wat lage wolken. Daarnaast voert een noordelijke stroming polaire lucht aan naar ons land. Hierdoor daalt de temperatuur opnieuw naar enkele graden boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas is het opletten voor gladheid (CODE GEEL tot 12u).
 1. Wat eet je beter niet voor een goede nachtrust? “Cola Light bevat 33% meer cafeïne dan gewone cola en houdt je langer wakker”
  PREMIUM

  Wat eet je beter niet voor een goede nachtrust? “Cola Light bevat 33% meer cafeïne dan gewone cola en houdt je langer wakker”

  Krijg je ’s ochtends amper je ogen open en ben je doorheen de dag olympisch kampioen geeuwen? Slaapexpert Johan Verbraecken duidt of een tas warme melk of een slaapmutsje voor het slapengaan écht helpt of niet en zet op een rijtje welke andere voeding de nachtrust (niet) bevordert. “Fruit is ‘s avonds zeker geen aanrader: de suiker erin maakt je opnieuw alerter.”
 2. 1 op de 10 Belgen heeft migraine. Neuroloog legt uit hoe voeding hier een rol in speelt: “Let op met vasten, een maaltijd overslaan kan aanval uitlokken”
  PREMIUM

  1 op de 10 Belgen heeft migraine. Neuroloog legt uit hoe voeding hier een rol in speelt: “Let op met vasten, een maaltijd overslaan kan aanval uitlokken”

  Merk je dat je vaak last hebt van hoofdpijn na je koffie? Of associeer je chocolade automatisch met een migraineaanval? Dan is dat misschien geen toeval. Eén op de tien Belgen heeft last van migraine, en wat je eet kan een oorzaak zijn. Neuroloog Annick Verstappen (GZA Ziekenhuizen) tipt wat je best wel of niet kan eten om een aanval te voorkomen. “Er zijn ook voedingssupplementen die helpen als preventief middel tegen migraine.”