Twintig jaar geleden was Lynn De Merlier eredame van Miss België, vandaag helpt ze als osteopaat en orthomoleculair voedingsdeskundige mensen om zich vitaal en fit te voelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twintig jaar geleden was Lynn De Merlier eredame van Miss België, vandaag helpt ze als osteopaat en orthomoleculair voedingsdeskundige mensen om zich vitaal en fit te voelen. © Heikki Verdurme

“Als je een gezond mens wil worden, moet je 5 domeinen aanpakken”: voedingsdeskundige legt uit hoe je jouw immuunsysteem een boost geeft

ExpertWaarom lijken mannen altijd meer te lijden aan de griep, en hoe komt het dat we vaak ziek worden tijdens de vakantie? “Bij veel mensen is het immuunsysteem op hol geslagen”, zegt osteopaat en voedingsdeskundige Lynn De Merlier. Ze ontwikkelde een plan, met 5 domeinen waaraan je kunt werken, om dat immuunsysteem in maximaal honderd dagen weer op de juiste weg krijgen. “Ik heb patiënten die zienderogen opknappen als ze om 22 uur in hun bed kruipen.”

 1. 1 op de 10 Belgen heeft migraine. Neuroloog legt uit hoe voeding hier een rol in speelt: “Let op met vasten, een maaltijd overslaan kan aanval uitlokken”
  PREMIUM

  1 op de 10 Belgen heeft migraine. Neuroloog legt uit hoe voeding hier een rol in speelt: “Let op met vasten, een maaltijd overslaan kan aanval uitlokken”

  Merk je dat je vaak last hebt van hoofdpijn na je koffie? Of associeer je chocolade automatisch met een migraineaanval? Dan is dat misschien geen toeval. Eén op de tien Belgen heeft last van migraine, en wat je eet kan een oorzaak zijn. Neuroloog Annick Verstappen (GZA Ziekenhuizen) tipt wat je best wel of niet kan eten om een aanval te voorkomen. “Er zijn ook voedingssupplementen die helpen als preventief middel tegen migraine.”
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.