André Pelgrims schreef een boek over leiderschap, maar ook over hoe je zelf vorm kunt geven aan je leven.
Volledig scherm
PREMIUM
André Pelgrims schreef een boek over leiderschap, maar ook over hoe je zelf vorm kunt geven aan je leven. © Steven Richardson

"Als je echt alles hebt geprobeerd, zet je er misschien beter een punt achter": expert vertelt hoe je de leiding kunt nemen over je werk én je leven

Het leven is een zoektocht naar vrijheid, zegt Andre Pelgrims. De vrijheid om, los van je eigen angsten en andermans verwachtingen of oordelen, je volle potentieel te realiseren. Hij schreef een boek over leiderschap van je leven nemen, waardoor je ook een goede leider kunt zijn.

 1. “Het was nooit mijn doel om af te vallen.” Laura (27) vertelt over haar eetstoornis
  PREMIUM

  “Het was nooit mijn doel om af te vallen.” Laura (27) vertelt over haar eetstoor­nis

  “Ik noem mijn eetstoornis mijn evil monkey, om me eraan te herinneren dat ik mijn eetstoornis niet ben.” Copywriter Laura Vermeire (27) begint drie jaar geleden intensief te sporten en extreem gezond te eten. Ze ontwikkelt langzaamaan anorexia nervosa, een ziekte die al het plezier uit haar leven wegslaat. In onze reeks ‘Storm in mijn hoofd’ doet ze haar verhaal en vertelt ze over haar herstelproces. Klinisch psycholoog An Vandeputte legt uit waarom het meer is dan het verlangen om slank te zijn.
 2. “Begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedselbank”: hoe werkt dat? En wanneer kan je er terecht?

  “Begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedsel­bank”: hoe werkt dat? En wanneer kan je er terecht?

  Het was een alarmerend bericht in de krant: begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedselbank. En dat aantal blijft stijgen, de laatste maanden zelfs met 25 procent. Tegelijk krijgen de voedselbanken sedert begin april zo’n 30 procent minder schenkingen binnen van de voedingsnijverheid. Jozef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken vzw, vertelt hoe zo’n voedselbank werkt, wie ernaartoe kan en waar je ze vindt.