Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Steven Richardson

Afvallen versus ontbijten: is ‘s ochtends eten nu wel of geen must? Diëtiste Sanne Mouha geeft advies

Steeds meer mensen slaan het ontbijt over, vaak omdat het een makkelijke manier is om periodiek te vasten (interemittent fasting). Maar wat dan met het gezondheidsadvies dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? En wat is het best voor het getal op je weegschaal? Diëtiste Sanne Mouha doorprikt de feiten en fabels van ontbijten en deelt ook haar favoriete, gezonde recept.

6 reacties

 • Dempsey Strijbos

  2 maanden geleden
  Gezond producten zoals melk ?? Ik denk dat hiervoor nog wat huiswerk moet gedaan worden .
 • Rudy Jacobs

  2 maanden geleden
  dat zullen de meeste onder ons wel zelf uitmaken zeker,
 • Kurt Missotten

  2 maanden geleden
  Mensen, lees gewoon How not to diet. Een boek met 5000 referenties naar wetenschappelijke documenten. Na het lezen van dit boek is het poepsimpel!
 • Koen Wallem

  2 maanden geleden
  's Morgens nooit echte honger gehad, maar als kind toch ontbeten omdat het zo hoorde. Later niet meer ontbeten. Nu sla ik als ik geen zware lichamelijke inspanning doe of sociale gelegenheid heb, zelfs gewoon middageten over. Ik heb vnl. honger 's avonds dus dan eet ik. Medische check-up, supergezond en hartslag in rust van 55.
 • Jaak Meykens

  2 maanden geleden
  Het beste dieet: eet als je honger hebt, drink als je dorst hebt en vergeet al die dieetzever als je gezond eet.....geen suikers, weinig zout
 1. Feesten zonder feestkilo’s achteraf? Chef en diëtist Michaël Sels serveert zijn eindejaarsmenu. “Met groenten in elke gang”
  PREMIUM

  Feesten zonder feestkilo’s achteraf? Chef en diëtist Michaël Sels serveert zijn eindejaars­me­nu. “Met groenten in elke gang”

  Een lekker en gezond eindejaarsmenu samenstellen, die uitdaging schotelden we voor aan chef Michaël Sels, hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Want na dit woelige jaar heeft niemand zin in extra feestkilo’s, toch? “In mijn menu zitten er groenten in elke gang.” Hij serveert ons open ravioli, een kalkoenrollade en een glühweinpeertje in een gezond gebakje.
 2. 7 op de 10 Belgen hebben te hoge cholesterol: cardioloog legt uit met welke voeding je hem verlaagt
  PREMIUM

  7 op de 10 Belgen hebben te hoge choleste­rol: cardioloog legt uit met welke voeding je hem verlaagt

  Eerst het slechte nieuws: de kans dat ook jij met te hoge cholesterol rondloopt, is groot. Ongeveer 70% van de bevolking heeft namelijk te hoge cholesterolwaarden. En dat is niet zo onschuldig, want “hoe hoger je cholesterol, hoe groter je kans op hart- en vaatziekten,” legt cardioloog Ernst Rietzschel uit. Het goede nieuws? Met een gezondere levenswijze kan je de cholesterol in je bloed een béétje doen zakken. De prof legt uit wat je zelf kan (en moet) doen.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"