Ijskarten: de nieuwe wintersporttrend voor (niet te) jong én oud.
Volledig scherm
Ijskarten: de nieuwe wintersporttrend voor (niet te) jong én oud. © HLN Shop

Adrenalinejunkie? Hier kan je tegen 60 km/u over het ijs vlammen

HLN ShopDe komende weken zal er - naar jaarlijkse gewoonte - opnieuw veel geschaatst, geskied en gesnowboard worden. Maar de winterpret opsnuiven kan nog avontuurlijker! Wat dacht je van racen op het ijs? Ijskarten, goed voor een stevige adrenalineboost, is een ware wintertrend aan het worden. HLN Shop maakt er jou alvast warm voor.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. “Snurken is een zwaar onderschatte medische alarmkreet”: wanneer is het gevaarlijk en wat kan je eraan doen?
  PREMIUM

  “Snurken is een zwaar onderschat­te medische alarmkreet”: wanneer is het gevaarlijk en wat kan je eraan doen?

  Snurken staat bekend als een gênante en irritante, maar onschuldige kwaal. Ten onrechte: we beseffen steeds meer dat het ronduit gevaarlijk is. En de ronker zélf is meestal niet het grootste slachtoffer. “We weten al lang dat een gebrekkige slaapkwaliteit tot cardiovasculaire, hormonale en psychologische problemen kan leiden”, zegt Dr. Miche De Meyer van de slaapkliniek van het UZ Brussel, die advies geeft voor snurkers en hun partners.
 1. 140 paaseitjes van 9 supermarkten en bekende merken onder de loep: welke smaak zit in welk papiertje?

  140 paaseitjes van 9 supermark­ten en bekende merken onder de loep: welke smaak zit in welk papiertje?

  Niets zo erg als dénken dat je een heerlijk paaseitje met melksmaak gekozen hebt om op te eten en vervolgens je tanden in een wit eitje met banaansmaak zetten. De papiertjes rond paaseitjes zien er leuk uit, maar ze zijn vooral misleidend. Om te vermijden dat je niet weet welke smaak je in je mond steekt, vind je hieronder een overzicht van een selectie chocolade uit de supermarkt. Alleen maar lekkere paaseitjes vanaf nu!
 2. Fit worden zonder je huis te moeten verlaten: met deze drie toestellen kan het
  HLN Shop

  Fit worden zonder je huis te moeten verlaten: met deze drie toestellen kan het

  Het voornemen om meer te bewegen prijkte - naar jaarlijkse traditie - bij zo’n 11,9 procent van de Belgen op de wishlist voor 2023. Is de motivatie intussen wat zoek? HLN Shop zoekt uit welke apparaten je kunnen helpen om dit goede voornemen vol te houden of, indien nodig, opnieuw op te pikken. Om de stap naar het sporten niet te groot te maken, zijn het stuk voor stuk toestellen die je simpel thuis kan plaatsen én gebruiken.