Ijskarten: de nieuwe wintersporttrend voor (niet te) jong én oud.
Volledig scherm
Ijskarten: de nieuwe wintersporttrend voor (niet te) jong én oud. © HLN Shop

Adrenalinejunkie? Hier kan je tegen 60 km/u over het ijs vlammen

HLN ShopDe komende weken zal er - naar jaarlijkse gewoonte - opnieuw veel geschaatst, geskied en gesnowboard worden. Maar de winterpret opsnuiven kan nog avontuurlijker! Wat dacht je van racen op het ijs? Ijskarten, goed voor een stevige adrenalineboost, is een ware wintertrend aan het worden. HLN Shop maakt er jou alvast warm voor.

 1. Ook de weg kwijt tussen de vele variabele energietarieven? Gebrek aan transparantie op de gas- en elektriciteitsmarkt blijft aanhouden
  Mijnenergie

  Ook de weg kwijt tussen de vele variabele energieta­rie­ven? Gebrek aan transparan­tie op de gas- en elektrici­teits­markt blijft aanhouden

  Wie vandaag een nieuw energiecontract afsluit, vindt enkel bij Luminus een vaste tariefformule. Alle andere energieleveranciers bieden uitsluitend variabele tarieven. Ze hanteren daarbij een veelvoud aan formules. Dat leidt volgens energieregulator CREG tot een gebrek aan transparantie op de energiemarkten. De CREG pleitte daarom enkele maanden geleden voor een vereenvoudiging van de variabele tarieven vanaf 1 januari. In de praktijk blijkt daar vooralsnog weinig van in huis te komen, zo stelt Mijnenergie.be vast.
 2. Onderzoekers werken aan exoskelet: “Door snel te reageren, kan dit ons helpen om minder snel te vallen”
  PREMIUM

  Onderzoe­kers werken aan exoskelet: “Door snel te reageren, kan dit ons helpen om minder snel te vallen”

  Wellicht heb je het al meegemaakt: als we dreigen te vallen, grijpt ons lichaam bliksemsnel in. Maar soms komt die reactie te traag en gaan we toch tegen de grond. Een robot kan veel sneller reageren dan een mens en dat heeft voordelen. Dat zette enkele onderzoekers aan om te werken aan een exoskelet dat je helpt om balans te houden en niet zo snel te vallen. “De mogelijkheden van deze nieuwe technologie zijn enorm, niet alleen voor mensen met een gedeeltelijke verlamming, maar ook voor gezonde personen.”
 1. Fit worden zonder je huis te moeten verlaten: met deze drie toestellen kan het
  HLN Shop

  Fit worden zonder je huis te moeten verlaten: met deze drie toestellen kan het

  Het voornemen om meer te bewegen prijkte - naar jaarlijkse traditie - bij zo’n 11,9 procent van de Belgen op de wishlist voor 2023. Is de motivatie intussen wat zoek? HLN Shop zoekt uit welke apparaten je kunnen helpen om dit goede voornemen vol te houden of, indien nodig, opnieuw op te pikken. Om de stap naar het sporten niet te groot te maken, zijn het stuk voor stuk toestellen die je simpel thuis kan plaatsen én gebruiken.