Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Steven Richardson

Aantal verklikkingen bij de fiscus lag nog nooit zo hoog: “Burgers moeten ook beter beschermd worden tegen onterechte klachten”

Belastingfraude wordt steeds vaker verklikt. Denk aan een jaloerse concurrent of ex-partner met wie je een conflict hebt. Het grote probleem? De melders kunnen momenteel niet gestraft worden, als hun klacht onterecht blijkt te zijn. En wat met de bescherming van verklikkers die anoniem willen blijven? Onze belastingexpert licht toe.

 1. Keuze tussen twee kadastrale inkomens voor vastgoed dat je verhuurt in het buitenland? “Vraag is of regering zichzelf niet in de voet schiet met deze oplossing”
  PREMIUM

  Keuze tussen twee kadastrale inkomens voor vastgoed dat je verhuurt in het buitenland? “Vraag is of regering zichzelf niet in de voet schiet met deze oplossing”

  Als je als Belg inkomsten vergaart uit buitenlands onroerend goed, dan word je daar binnenkort anders op belast. De regering-De Croo heeft een nieuw wetsontwerp klaar om het discriminerend onderscheid tussen binnen- en buitenlands onroerend inkomen weg te werken. Maar is dat wel zo’n goed idee? Onze belastingexpert Michel Maus is alvast kritisch. “Dit kan hoogstens een tijdelijke oplossing zijn.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen