Ybe Meesters
Volledig scherm
PREMIUM
Ybe Meesters © Getty Images / Corné Sparidaens

80 procent van mensen met een winterdepressie is geholpen met lichttherapie: “De oorzaak ligt in een verstoorde werking van onze biologische klok”

Word je elke winter weer mistroostig van de korte dagen en het gebrek aan zonlicht? Heb je veel nood aan slaap en troosteten? De kans is groot dat je last hebt van een seizoensgebonden depressie. Speciaal kunstlicht, elke dag naar buiten en je lijf in beweging zetten helpt verrassend goed, zegt  dr. Ybe Meesters, klinisch psycholoog en hoofd van de polikliniek Winterdepressie in Groningen. “Bij zo goed als alle grotere elektronicaketens kan je je een lichttherapielamp aanschaffen.”

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. Waarom hebben sommige mensen het altijd koud en anderen niet? Thermofysioloog legt uit
  PREMIUM

  Waarom hebben sommige mensen het altijd koud en anderen niet? Thermofysi­o­loog legt uit

  Het wordt winter en voor koukleumen is dat een kleine marteling. Voor hen betekent elke trip buitenshuis: vingers als ijspegels, voeten als frigoboxen en een rode neus waarop rendier Rudolph jaloers zou zijn. Hoe goed je lichaam kou verdraagt, hangt af van allerlei fysieke factoren. Maar kan je jezelf ook trainen om lage temperaturen beter te verdragen? Of geldt: eens een koukleum, altijd een koukleum? Thermofysiologen Hein Daanen en Boris Kingma lichten toe. “Ons lichaam kan zich perfect aan hitte aanpassen. Aan kou nauwelijks.”
 2. Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert
  PREMIUM

  Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmas­ter Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert

  Dit weekend wordt het zonnig én warm, dat betekent: tijd om de barbecue boven te halen. Kies je dan beter voor een houtskoolbarbecue zoals die van Weber of een vuurschaal van OFYR? Welk toestel is het snelst en geeft de beste smaak aan je vlees? Peter De Clercq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg om het juiste model in huis te halen. “Een elektrische barbecue is ideaal voor wie geen tuin heeft.”