Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

8 uur per dag je laptop aan, 3 kopjes koffie, een kwartiertje telefoneren en de verwarming: zoveel betaal je extra op je energiefactuur door telewerk

De laptop draait de hele dag, het koffieapparaat maakt overuren en ook de verwarming staat non-stop aan. Iedereen die thuiswerkt, merkt dat aan z’n energierekening. Maar hoeveel extra gas- en stroomkosten betalen we nu echt? Wat zijn de grootste energievreters en hoe kan je erop besparen? 

72 reacties

 • Vincent Henry

  7 maanden geleden
  Wees tevreden dat je dit mag en kan! Hou op met dat profitarisme aub. Je zou eerder je baas moeten bedanken!
 • Guido De Smet

  10 maanden geleden
  Nooit is er een artikel over hoeveel winst telewerk oplevert! Die is nochtans vele malen groter!
 • Carmen De Gussem

  1 jaar geleden
  Een beetje langer slapen , geen verkeer ,soms eens een knabbelpauze mag een beetje meer aan energie kosten. Tijd is het belangrijkste goed!
 • Franky Mattheyssens

  1 jaar geleden
  Telewerk mag van mij nog een veelvoud van dit bedrag kosten, wat een verademing is dat telewerken toch. Minstens 2 uur per dag gewonnen door geen verplaatsingen en de absolute topper is minder mensen te hoeven zijn en horen.
 • Donald Trompet

  1 jaar geleden
  Huys Philippe mooi gezegd en is ook zo. En is er al hoor.
 1. Een lichter borstimplantaat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst
  PREMIUM

  Een lichter borstim­plan­taat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst

  Mooiere borsten, een Braziliaans achterwerk of slankere taille: daarvoor staan almaar meer nieuwe technieken en materialen ter beschikking. Om die te ontdekken verzamelden plastisch chirurgen van over de hele wereld in Brussel op een conferentie* over esthetische chirurgie van borst- en lichaamcontouren. We waren erbij, keken ernaar én vroegen gastheer prof. Moustapha Hamdi, specialist reconstructieve en esthetische borstchirurgie van het UZ Brussel, het hemd van het lijf over alle nieuwigheden.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. 8 op de 10 Belgen krijgen ooit (chronische) rugpijn: Lieven Maesschalck deelt zijn beste oefeningen om klachten tegen te gaan
  PREMIUM

  8 op de 10 Belgen krijgen ooit (chronische) rugpijn: Lieven Maesschal­ck deelt zijn beste oefeningen om klachten tegen te gaan

  Tachtig procent van de Belgische bevolking krijgt ooit te maken met rugpijn. En door het vele telewerk komen daar steeds meer gevallen bij. Nochtans kan je door alleen al meer te bewegen veel ellende voorkomen. “Doordat we te veel zitten onderbelasten we onze rug- en buikspieren, met pijn tot gevolg”, zegt kinesist Lieven Maesschalck. Hij en zijn team delen hun beste oefeningen om rugproblemen te voorkomen én te genezen.
 2. OPROEP. Zet jij je eerste stappen op de beurs? Of ben je er nog niet zo lang mee bezig? Vraag onze geldexpert om advies

  OPROEP. Zet jij je eerste stappen op de beurs? Of ben je er nog niet zo lang mee bezig? Vraag onze geldexpert om advies

  Het zijn woelige tijden voor investeerders in aandelen. Voor een nieuwe reeks op HLN zijn we op zoek naar beginnende beleggers die de afgelopen maanden voor het eerst wat geld hebben durven investeren, maar nu de beurzen onderuit zien gaan. Waarin heb je geïnvesteerd? Hoe blik je erop terug? Hoe bekijk je de huidige situatie? En hoe zie je de toekomst? In ruil voor je getuigenis geeft geldexpert Pascal Paepen jou persoonlijk advies.