Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

8 uur per dag je laptop aan, 3 kopjes koffie, een kwartiertje telefoneren en de verwarming: zoveel betaal je extra op je energiefactuur door telewerk

De laptop draait de hele dag, het koffieapparaat maakt overuren en ook de verwarming staat non-stop aan. Iedereen die thuiswerkt, merkt dat aan z’n energierekening. Maar hoeveel extra gas- en stroomkosten betalen we nu echt? Wat zijn de grootste energievreters en hoe kan je erop besparen? 

70 reacties

 • Carmen De Gussem

  3 weken geleden
  Een beetje langer slapen , geen verkeer ,soms eens een knabbelpauze mag een beetje meer aan energie kosten. Tijd is het belangrijkste goed!
 • franky mattheyssens

  1 maand geleden
  Telewerk mag van mij nog een veelvoud van dit bedrag kosten, wat een verademing is dat telewerken toch. Minstens 2 uur per dag gewonnen door geen verplaatsingen en de absolute topper is minder mensen te hoeven zijn en horen.
 • Donald Trompet

  2 maanden geleden
  Huys Philippe mooi gezegd en is ook zo. En is er al hoor.
 • Huys Philippe

  2 maanden geleden
  Al wie denk dat thuiswerk een vooruitgang is moet beseffen dat hun PC ook in India kan gezet worden. Thuiswerk is het beste bewijs dat je vervangbaar bent.
 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Het is een feit thuis werken kost meer dan het gaan werken op kantoor zeker omdat de patroon niet verplicht is om een bijkomende vergoeding te betalen. Maar je zou dat kunnen doen via je belastingen je geeft aan dat je thuiswerk gedaan hebt en daar krijg je een vaste vermindering voor de thuiswerkende mensen krijgen hun geld steeds en de patroons hebben geen extra kosten simpel eerlijk en je steunt het bedrijfsleven zonder er subsidies aan te geven
 1. Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Lynn en Kjell nemen de slapeloze nachten voor lief: “Toen Mona 6 weken was, vond ik haar zo goed als levenloos in haar wiegje”
  PREMIUM

  Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Lynn en Kjell nemen de slapeloze nachten voor lief: “Toen Mona 6 weken was, vond ik haar zo goed als levenloos in haar wiegje”

  Lynn (30) en Kjell (33) wisten zelf niet goed wat hen overkwam toen ze in een goed jaar tijd van één naar drie kinderen gingen. Ondanks jaren van slaap­tekort lachen ze samen flink wat af en willen ze hun kinderen zo min mogelijk missen. “We tonen hen wat doorzetten is. Niets komt immers vanzelf.” Kinderpsychiater Peter Adriaenssens legt uit hoe je als ouder met onzekerheden bij je kind omgaat.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League