ANP / HOLLANDSEHOOGTE
Volledig scherm
© ANP / HOLLANDSEHOOGTE

8 op de 10 Belgen vinden het vandaag te duur om een huis te kopen

Woon.Ruim acht op de tien Belgen (84 %) vinden het vandaag te duur om een huis te kopen. Meer dan de helft is ook van mening dat je op dit moment beter niet (ver)bouwt. Dat blijkt uit een enquête die iVox afnam naar aanleiding van de start van Batibouw, de grootste bouwbeurs van het land die zopas haar deuren opende en loopt tot zondag 29 mei.

10 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Om het verschil even aan te geven met vroeger. Heb destijds geleend op 10 jaar - en niet tot aan mijn pensioenleeftijd - en een huis met tuin in die 10 jaar ook nog eens met luxe materialen gerenoveerd. Totale kost kwam toen uit op 115.000 €. Tien jaar na de afbetaling en renovatie is het verkocht voor meer dan het dubbele en nu (nog eens 10 jaar later) zou de prijs minimaal het driedubbele zijn. Op 20 jaar tijd van 115.000 € naar minstens 345.000 €.
 • Louis Franklin

  1 maand geleden
  Is ook zo. Huisprijzen zijn absurd hoog en veel mensen hebben ver boven hun stand gekocht, vaak met leningen die variabele rente zullen wordena na een paar jaar. De komende jaren gaan veel mensen verplicht moeten verkopen bovenop de vele verkopers die prijzen versneld gaan verlagen nu potentiële kopers verminderen. En daarnaast zijn de verhoogde rentes ook veel minder interessant om een nieuwe lening aan te gaan. Beter wachten tot de prijzen versneld dalen. Het begint nog maar net. Paniek komt.
 • Peter Smeets

  1 maand geleden
  Een goede indicatie dat de prijzen terug gaan zakken. Koop nooit als iedereen koopt want dan betaal je te veel.
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Een eigen huis is goud waard helaas hebben speculanten geld geroken die huizen zijn gewoon onbetaalbaar en dat voor wat cement en een hoop bakstenen blijkbaar zijn die laatste van goud.
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  In Frankrijk vindt je nog betaalbare huizen en is bemoeienis van overheid veel milder