Tom Goris bij zijn woonst, een halfopen bebouwing die hij volledig heeft gerenoveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Goris bij zijn woonst, een halfopen bebouwing die hij volledig heeft gerenoveerd. © Eddy Vangroenderbeek©

65.000 euro verschil op Toms’ online schatting en die van makelaar: “Dit is een ideale starterswoning”

Tom Goris (42) renoveerde een halfopen huis in Tremelo en berekende met online tools een schattingsprijs van 270.000 euro. Veel te weinig, zo blijkt als onze woonexpert Björn Cocquyt met vastgoedmakelaar Winston Schoeters uit Keerbergen een schatting komt maken. “Dit is een ideale starterswoning voor jonge gezinnen met twee kinderen, tot die hun eigen slaapkamer willen.”

 1. Onze woonexpert waarschuwt verkopers: "Een tuin verhoogt de waarde van een woning, op voorwaarde dat die er netjes bij ligt”
  PREMIUM

  Onze woonexpert waarschuwt verkopers: "Een tuin verhoogt de waarde van een woning, op voorwaarde dat die er netjes bij ligt”

  Deze periode van het jaar is traditioneel een prima moment om je huis te verkopen. Dat geldt zeker voor woningen met een tuin, want die staan nu op hun mooist en dat is een extra troef om uit te spelen. Sinds corona is voor 4 op de 10 eigenaars de tuin de belangrijkste plek. Maar hoeveel kost een huis met een mooi stukje grond erbij? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt vergelijkt het aanbod in de verschillende provincies. “De prijs per vierkante meter grond heeft de grootste invloed op het totale kostenplaatje.”
 1. “Als je die wormen ziet, is het even doorbijten maar eigenlijk eten we al jaren insecten”: experts vertellen hoe je ze best klaarmaakt
  PREMIUM

  “Als je die wormen ziet, is het even doorbijten maar eigenlijk eten we al jaren insecten”: experts vertellen hoe je ze best klaarmaakt

  Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er ‘sprinkhaan op een bedje van prei’ op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. “Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen”, zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn.