Tom Goris bij zijn woonst, een halfopen bebouwing die hij volledig heeft gerenoveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Goris bij zijn woonst, een halfopen bebouwing die hij volledig heeft gerenoveerd. © Eddy Vangroenderbeek©

65.000 euro verschil op Toms’ online schatting en die van makelaar: “Dit is een ideale starterswoning”

Tom Goris (42) renoveerde een halfopen huis in Tremelo en berekende met online tools een schattingsprijs van 270.000 euro. Veel te weinig, zo blijkt als onze woonexpert Björn Cocquyt met vastgoedmakelaar Winston Schoeters uit Keerbergen een schatting komt maken. “Dit is een ideale starterswoning voor jonge gezinnen met twee kinderen, tot die hun eigen slaapkamer willen.”

 1. Onze woonexpert waarschuwt verkopers: "Een tuin verhoogt de waarde van een woning, op voorwaarde dat die er netjes bij ligt”
  PREMIUM

  Onze woonexpert waarschuwt verkopers: "Een tuin verhoogt de waarde van een woning, op voorwaarde dat die er netjes bij ligt”

  Deze periode van het jaar is traditioneel een prima moment om je huis te verkopen. Dat geldt zeker voor woningen met een tuin, want die staan nu op hun mooist en dat is een extra troef om uit te spelen. Sinds corona is voor 4 op de 10 eigenaars de tuin de belangrijkste plek. Maar hoeveel kost een huis met een mooi stukje grond erbij? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt vergelijkt het aanbod in de verschillende provincies. “De prijs per vierkante meter grond heeft de grootste invloed op het totale kostenplaatje.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”