Erwin Windey met zijn kleindochter Stella en hondje Pippa.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Windey met zijn kleindochter Stella en hondje Pippa. © Eddy Vangroenderbeek

“300 meter verder zou dit huis 15.000 euro meer waard zijn”: makelaar verklaart hoe dat kan

De ligging van een huis kan een grote invloed hebben op de prijs. Dat merkt ook onze woonexpert Björn Cocquy, die met Lieven De Prins van Immo De Prins een halfopen bebouwing in Sint-Niklaas bezoekt. “Voor veel mensen is het fijner om te kunnen zeggen dat ze in een randgemeente wonen dan in de stad zelf.”

 1. Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust blijkt een uitstekende investering: "De afgelopen periode namen de prijzen van een nieuwbouw elk jaar met 6 à 7 % toe"
  PREMIUM

  Tom (50) zijn villa aan de Portugese Zilverkust blijkt een uitsteken­de investe­ring: "De afgelopen periode namen de prijzen van een nieuwbouw elk jaar met 6 à 7 % toe"

  Hoeveel is je tweede verblijf waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt deze zomer de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Tim Demer van Immo Portugal een vrijstaande villa met zwembad aan de Zilverkust. Het beperkte aanbod in de steeds populairdere regio stuwt de prijzen omhoog en dat ziet eigenaar Tom (50) graag gebeuren. Al is hij nog niet meteen van plan om de mooie streek te verlaten. “Toen ik op het bouwperceel van mijn villa stond en de omgeving zag, wist ik genoeg.”
 1. Van touwtjespringen tot de gekruiste plank: de beste oefeningen voor een hart in topconditie
  PREMIUM
  7

  Van touwtje­sprin­gen tot de gekruiste plank: de beste oefeningen voor een hart in topcondi­tie

  We doen massaal oefeningen voor onze buik, armen en benen, maar heb je er al eens aan gedacht om specifiek je hart te versterken? Dat is is immers een spier die je kan trainen zoals elke andere. “Vooral door oefeningen te herhalen maak je je hartspier sterker”, vertelt sportkinesiste Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Zij toont de beste oefeningen om je hart in topvorm te houden.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Hoe bepaal ik de huurprijs? En waar koop ik het best? Onze woonexpert geeft advies voor investeringen in studentenkoten
  PREMIUM

  Hoe bepaal ik de huurprijs? En waar koop ik het best? Onze woonexpert geeft advies voor investerin­gen in studenten­ko­ten

  In Gent is er nauwelijks nog een kot vrij, in Leuven willen ze het tekort oplossen met containers… De vraag naar studentenkamers is groot en veel mensen beschouwen de aankoop van een kot dan ook als een slimme investering. “Maar dan moet je wel een verstandige keuze maken,” zegt onze woonexpert Björn Cocquyt. Hij somt de belangrijkste aandachtspunten op en selecteert aanraders uit het aanbod dat nu te koop is.
 4. Daten na je vijftigste: hoe pak je dat aan? "Ga naar buiten. Je moet anderen zien, voelen of die klik er is”
  PREMIUM

  Daten na je vijftigste: hoe pak je dat aan? "Ga naar buiten. Je moet anderen zien, voelen of die klik er is”

  Tussen tien uur ’s avonds en vijf uur ’s ochtends heerst het uur van de wolf en slaat de ‘allenigheid’ toe. Zelfs de vrijgezel met een vol en bevredigend leven kan zich dan een beetje eenzaam voelen. Ann Lemmens en Hélène Van Herck vertellen hoe je dat gevoel kan tegengaan. Van je vrienden koesteren tot verstandig daten: twee ervaren 50+ vrouwen geven advies voor de (niet zo) gelukkige single.