Professor Lieven Danneels (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Lieven Danneels (rechts). © Getty Images, rv

2 op 3 Belgen hebben pijn in rug, gewrichten of geknelde zenuwen: rugspecialist legt uit hoe je klachten voorkomt en verlicht

Bijna twee op de drie werknemers hebben last van pijnlijke aandoeningen zoals rugpijn, artrose of geknelde zenuwen. Liefst 150.000 mensen zijn daardoor zelfs langere tijd afwezig van het werk. Lieven Danneels, professor bij de vakgroep revalidatiewetenschappen aan de UGent, is gespecialiseerd in rugrevalidatie. Hij vertelt wat je kan doen om rugklachten te voorkomen en verlichten, mét oefeningen. “Bij rugklachten gaat het vooral om goede rughygiëne.”

28 reacties

 • Eveline Van den Hout

  2 maanden geleden
  Operaties houden altijd risico's in en zeker neurochirurgische operaties. Als het dan verkeerd gaat (en dat gebeurt) zijn de gevolgen heel erg, maar als het goed gaat (en dat gebeurt ook) is het fantastisch. Aan ieder de keuze van het risico, en anders de pijnstillers maar (er zijn er heel goede).
 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Ja jef dat klopt natuurlijk wel als er echte schade is zoals bij een familielid van mij dan is het een operatie of mee leren leven
 • Sara Peeters

  2 maanden geleden
  Preventief rugspieren versterken. Een paar lessen van de rugschool en zo gedaan. Je moet wel niet wachten tot je een hernia of verschot hebt. Beter op tijd versterken en veel bewegen/sporten helpt.
 • Eveline Van den Hout

  2 maanden geleden
  Leve de pijnstillers, die gaan een heel leven mee. Beter enkele pilletjes per dag dan een operatie zonder garanties want zekerheden kunnen de artsen niet bieden.
 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  Als ik zie dat de kinderen al voetballen en ander sporten beginnen te doen van op zeer jonge leeftijd dan is het normaal dat sommigen als ze volwassen zijn problemen hebben met rug , knieën en andere gewrichten. Iedereen is sinds de corona beginnen sporten en ze waren het niet gewend en sommigen overdrijven en krijg je problemen.