Drie dokters, onder wie Dr. Roel Van Giel (Domus Medica), bespreken het groeiende tekort aan huisartsen aan te pakken: “Vorig jaar zaten er in Essen plots 1.500 mensen zonder huisarts omdat er één dokter stopte.”
Volledig scherm
PREMIUM
Drie dokters, onder wie Dr. Roel Van Giel (Domus Medica), bespreken het groeiende tekort aan huisartsen aan te pakken: “Vorig jaar zaten er in Essen plots 1.500 mensen zonder huisarts omdat er één dokter stopte.” © Getty Images / Gregory Van Gansen / Photo News

“1 op de 5 patiënten komt louter voor het ziektebriefje”: drie dokters bespreken oplossingen voor het nijpend huisartsentekort

Wie dringend een huisarts nodig heeft, moet steeds vaker geduld uitoefenen. Dat heeft alles te maken met het huisartsentekort, dat alleen maar zal toenemen. Voor de oplossing kijken de dokters en experten naar de overheid, maar ook naar de patiënt. “Zo’n zeven consulten per dag zijn gewoon compleet overbodig”, zegt Roel Van Giel, voorzitter van Domus Medica in Dag Allemaal.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. In welke supermarkt doe je vandaag het goedkoopst boodschappen? “Deze keten verkoopt producten onder de prijs”
  PREMIUM

  In welke supermarkt doe je vandaag het goedkoopst boodschap­pen? “Deze keten verkoopt producten onder de prijs”

  Onze HLN-winkelkar werd op een jaar tijd zo’n 22 procent duurder. Voor een pakje kaas betaal je vandaag 80 procent meer dan een jaar geleden, ook eieren zijn dubbel zo duur. Onze journalist vulde dezelfde winkelkar in de zes grootste supermarkten, en zag dat die bij één keten zelfs 13 procent goedkoper was. Experten Els Breugelmans en Pierre-Alexandre Billiet leggen uit waar die prijsverschillen vandaan komen en hoe je als consument zelf de beste keuze maakt.
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”
  PREMIUM

  Waarom fossielen uit het verleden belangrijk zijn voor onze toekomst: “We moeten ons aanpassen, zo niet, vergeet het dan maar”

  Melanie During is paleontoog. Met behulp van moderne technologie onderzoekt zij fossielen. Dat zijn de versteende overblijfselen van dinosauriërs en ander oeroud leven. Daarbij speurt zij naar kostbare informatie van miljoenen jaren geleden. “Maar wél informatie die belangrijk is voor onze toekomst’’, zegt de Nederlandse wetenschapper. Waarom dan wel? Dat lees je hier.