Professor Didier Ebo (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Didier Ebo (rechts). © GettyImages

1 op de 5 kampt met hooikoorts. “Seizoen is ook almaar heviger en langer”: allergoloog legt uit wat je ertegen kan doen

Naar schatting kampt één op de vijf landgenoten met een allergie voor boom-, gras- en/of onkruidpollen. En helaas, het seizoen begint steeds vroeger én wordt almaar langer. Voor hooikoortspatiënten zijn de daarmee gepaard gaande niesbuien, verstopte neus en jeukende ogen allesbehalve een pretje. Professor en allergoloog Didier Ebo van het UZA legt uit hoe je het draaglijk kan houden. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefactuur?
  Energie

  Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefac­tuur?

  De herfst staat voor de deur, hoewel daar aan het begin van de maand helemaal niets van te merken was. De huidige temperaturen zitten minstens zo goed als tijdens de zomer, maar toch zal het niet lang duren voor het echte jassenweer zich opnieuw aankondigt. Zal dit automatisch ook zijn stempel drukken op je energierekening? Mijnenergie.be pluist het uit en verklapt hoe je extra stroomkosten tijdens de koude seizoenen kan vermijden.
 2. Last van droge, rode en jeukerige huid? Deze 3 types eczeem kunnen de boosdoener zijn. “Een kind laat je best zo snel mogelijk behandelen”
  PREMIUM

  Last van droge, rode en jeukerige huid? Deze 3 types eczeem kunnen de boosdoener zijn. “Een kind laat je best zo snel mogelijk behandelen”

  Droge, rode en verschrikkelijk jeukende vlekken. Dat is het typische beeld van eczeem. Heb je er last van, dan zijn de koude winterlucht en het constante handen ontsmetten geen aangename toevoegingen. Al kunnen de redenen waarom je last krijgt van eczeem, heel uiteenlopend zijn. Samen met dermatologen Thomas Maselis en Sandra Swimberghe zetten we de drie meest voorkomende soorten eczeem op een rij en hoe je ze kan herkennen. “Een beschadigde huid laat meer allergenen door en verhoogt zo de kans op astma of hooikoorts. Een jonge eczeempatiënt laat je dus maar best zo snel mogelijk behandelen.”