Parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly
Volledig scherm
PREMIUM
Parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly © Getty Images / rv

1 op de 3 mensen schaamt zich voor zijn gebit: parodontoloog legt uit hoe je juist poetst. "Spoel niet na met water”

Uit onderzoek blijkt dat Belgen erg slecht scoren op kennis rond mondhygiëne, en dat slechts de helft van ons twee keer per dag zijn of haar tanden poetst. We vroegen aan parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly, lid van de Raad van Bestuur van het Verbond van Vlaamse Tandartsen hoe vaak (en lang) je nu eigenlijk moet poetsen. Is een gewone tandenborstel voldoende? En wat als je een beurt overslaat? 

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Mondkapje confronteert ons met slechte adem: tandarts tipt hoe je je mond het best verzorgt
  PREMIUM

  Mondkapje confron­teert ons met slechte adem: tandarts tipt hoe je je mond het best verzorgt

  Nog nooit werden we zoveel met onze adem geconfronteerd als de dag van vandaag. Sinds mondkapjes hun vaste benoeming kregen, durft onze mondgeur al eens in de neus kriebelen. En die is tot onze teleurstelling iets meer eau de Camembert dan eau de Chanel. Maar wat kan je eraan doen? Tandarts Zaza Delforche en mondhygiëniste Romy Snoek geven tips. “Whitening tandpasta’s laat je beter links liggen, kies in de plaats voor eentje met fluoride”, is er eentje van een hele reeks.