“Alles wat je ‘immuunfitheid’ onder druk zet, zorgt ook voor een verhoogde vatbaarheid voor parodontitis”, zegt parodontoloog Isabelle Laleman.
Volledig scherm
PREMIUM
“Alles wat je ‘immuunfitheid’ onder druk zet, zorgt ook voor een verhoogde vatbaarheid voor parodontitis”, zegt parodontoloog Isabelle Laleman. © Getty Images/ rv

1 op de 2 Belgen krijgt parodontitis: “Het grote probleem is dat veel mensen het gewoon niet weten, omdat het geen pijn doet”

Twee keer per dag je tanden poetsen. Niet te veel suiker eten. En jaarlijks naar de tandarts gaan. We leren al van kleins af dat een goede mondhygiëne belangrijk is. Toch krijgt zeker 50 procent van de Belgen vroeg of laat last van parodontitis, een zeer ernstige tandvleesontsteking. “Veel mensen weten niet eens dat er iets aan de hand is, omdat het geen pijn doet”, aldus parodontoloog Isabelle Laleman. Ze geeft advies om parodontitis te voorkomen en om het aan te pakken als het toch te laat is.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Koop je best een elektrische tandenborstel van 23 euro of eentje van meer dan 300 euro? Prof mondzorg legt uit waar je best op let bij aankoop
  PREMIUM

  Koop je best een elektri­sche tandenbor­stel van 23 euro of eentje van meer dan 300 euro? Prof mondzorg legt uit waar je best op let bij aankoop

  Op zoek naar een elektrische tandenborstel? Dan kijk je beter eerst even goed rond, want de prijzen van de nieuwste exemplaren variëren van 100 euro tot meer dan 300 euro. “Dominique Declerck, tandarts en professor Mondgezondheidswetenschappen aan de KU Leuven, bespreekt verschillende soorten tandenborstels en vertelt of die wel een meerwaarde hebben.
 3. Van pompjes tot pillen of één prik per maand: deze revolutionaire behandelingen voor diabetes zijn er al of in volle ontwikkeling
  PREMIUM

  Van pompjes tot pillen of één prik per maand: deze revolutio­nai­re behandelin­gen voor diabetes zijn er al of in volle ontwikke­ling

  Maar liefst 500.000 mensen in ons land hebben officieel een vorm van diabetes, en in werkelijkheid ligt dat aantal nog een pak hoger. Moeten zij allemaal insuline inspuiten? Wat is dat hormoon precies? En wat mogen we in de toekomst verwachten op het vlak van behandeling? Wij polsten bij endocrinoloog prof. dr. Chantal Mathieu (UZ Leuven).
 1. Kevin Strubbe verloor 50 kilo in één jaar tijd: “Er zijn veel vooroordelen over mensen met overgewicht, ik liep heus niet de hele dag te schransen”
  PREMIUM

  Kevin Strubbe verloor 50 kilo in één jaar tijd: “Er zijn veel vooroorde­len over mensen met overge­wicht, ik liep heus niet de hele dag te schransen”

  Etiquette- en gastvrijheidsgoeroe Kevin Strubbe (48) komt regelmatig bij HLN aan het woord om zijn expertise te delen. Maar toen we hem enkele weken spraken voor een artikel, herkenden we ons vertrouwde gezicht (bijna) niet meer. “Ik ben in een jaar tijd 50 kilo afgevallen, zelfs tot onder mijn streefgewicht”, klonk het trots. Nieuwsgierig naar hoe hij tot dit resultaat was gekomen, polsten we naar Kevins inspirerende verhaal.