Bart Van der Schueren (links boven), professor in de Obesitaskliniek van UZ Leuven en diëtiste Sanne Mouha (links onder).
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Van der Schueren (links boven), professor in de Obesitaskliniek van UZ Leuven en diëtiste Sanne Mouha (links onder). © Steven Richardson, Getty Images

“1 op de 2 Belgen is te zwaar”: twee experts leggen uit hoe je op een gezonde en langdurige manier gewicht verliest

Wereldwijd zijn de voorbije vijf jaar liefst vijf miljoen mensen vroegtijdig overleden als gevolg van overgewicht en obesitas. Ook België heeft een probleem. “De helft van onze bevolking heeft overgewicht”, stipt prof. Bart Van der Schueren (Obesitaskliniek UZ Leuven) op de Wereld Obesitas Dag aan. Hoe weet je of je BMI te hoog is? En wat werkt nu écht om langdurig af te vallen? “Iedereen kan 5 à 10% gewicht verliezen, wat meestal al voldoende is om je gezondheid enorm te verbeteren.”

64 reacties

 • guy vermeulen

  1 maand geleden
  Ik ben zo dik als ik groot ben maar heb er van genoten , heb hier alles gezien en meegemaakt, wat kan mij het schelen of ze mij nu komen halen of later.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Ik heb nog niemand van op het kerkhof zien terugkeren, dus je leeft maar 1 keer. Godganse dagen maniakaal bezig zijn met uw gewicht is slecht voor uw geestelijke gezondheid. De mens is géén planteneter, onze voorouders leefden van de jacht en de visvangst. Niets kan op tegen een lekker sappig stuk vlees. Wordt je dan géén honderd, maar 85 ook goed. Die andere 15 jaar zit je toch weg te kwijnen in een WZC.
 • Kurt Missotten

  1 maand geleden
  Kris Morgels, ik hoop voor u dat dit geen dierlijk ketodieet is want je bent dan goed op weg om hart en vaat ziekten te ontwikkelen en enige vorm van kanker. Uw gezondheid sal er niet wel bij varen ook al merk je daar nu niets van. De oplossing is plantaardig eten, zowel voor mens dier als natuur!
 • patrick de bock

  1 maand geleden
  Ik eet veel, ik eet graag, en het is niet altijd gezond, dat geef ik toe. Heb onlangs nog plus minus 500 gr zoet spek naar binnen gewerkt, heeeeerlijk. Maar ik beweeg ook veel, en mijn buikje valt nog mee, so what?
 • Bart Dekort

  1 maand geleden
  Men kan keigoe met gsm en andere technologie omgaan, maar hoe men zichzelf moet gezond houden blijkt voor de helft te moeilijk. Zou men zich niet beter concentreren op zichzelf ipv de technologie waar je uiteindelijk niet beter van wordt. Integendeel
 1. Koppel gaat uit eten en laat een fooi achter van maar liefst 800 dollar
  Play

  Koppel gaat uit eten en laat een fooi achter van maar liefst 800 dollar

 2. American footballspeler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"
  Play

  American football­spe­ler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"