Populair in Mijn Gids

 1. Britse prof bestempelt alcohol als puur vergif: “Eigenlijk drink je het best niet meer dan 2 glazen wijn ... per jáár!”
  PREMIUM

  Britse prof bestempelt alcohol als puur vergif: “Eigenlijk drink je het best niet meer dan 2 glazen wijn ... per jáár!”

  9 januari
 2. Nu al massale bestellingen voor zwembad in de tuin: welke verschillende types zijn er op de markt en wat kosten ze?
  PREMIUM

  Nu al massale bestellin­gen voor zwembad in de tuin: welke verschil­len­de types zijn er op de markt en wat kosten ze?

  9 januari
 1. Afvallen versus ontbijten: is ‘s ochtends eten nu wel of geen must? Diëtiste Sanne Mouha geeft advies
  PREMIUM

  Afvallen versus ontbijten: is ‘s ochtends eten nu wel of geen must? Diëtiste Sanne Mouha geeft advies

  Steeds meer mensen slaan het ontbijt over, vaak omdat het een makkelijke manier is om periodiek te vasten (interemittent fasting). Maar wat dan met het gezondheidsadvies dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? En wat is het best voor het getal op je weegschaal? Diëtiste Sanne Mouha doorprikt de feiten en fabels van ontbijten en deelt ook haar favoriete, gezonde recept.
 2. Joris (29) nam ontslag en startte een bedrijf in duurzame poetsproducten: “Ik teer op mijn spaargeld, maar ik ben nu veel gelukkiger”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Joris (29) nam ontslag en startte een bedrijf in duurzame poetspro­duc­ten: “Ik teer op mijn spaargeld, maar ik ben nu veel gelukkiger”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week: Joris Jansen (29). Hij gaf zijn job op voor zijn passie en stopte zijn spaarcenten in een eigen bedrijf van reinigingsproducten op basis van probiotica. “Ik hoop mezelf straks een basisloon van 1.500 euro uit te keren, maar dat gaat momenteel nog niet. Met wat er overblijft van mijn spaargeld, zo’n 30.000 euro, kan ik in het slechtste geval nog enkele jaren verder.” Hij vertelt hoe hij elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.
 3. “Na enkele dagen al opnieuw in het asiel”: experts waarschuwen voor impulsaankopen katten en honden en geven advies voor wie de stap overweegt
  PREMIUM

  “Na enkele dagen al opnieuw in het asiel”: experts waarschu­wen voor impulsaan­ko­pen katten en honden en geven advies voor wie de stap overweegt

  Na een eenzamer jaar dan ooit smachten veel mensen naar gezelschap. Een huisdier kan die leegte opvullen. Maar hoe weet je of een huisdier wel bij je past? Waar klop je het best aan voor de aankoop? En wat bedraagt het kostenplaatje? Eric Van Tilburgh, hoofd beleid van de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn, en asieluitbaatster Eline Ghekiere geven advies, maar waarschuwen ook. “De aanschaf van een kat of hond voor tijdelijk gezelschap is geen goed idee.”

geld

 1. Jef Vermassen (73) laat in zijn portemonnee kijken: “Ik heb nog nóóit iemand zien begraven worden met een bankkluis naast zich”
  PREMIUM

  Jef Vermassen (73) laat in zijn portemon­nee kijken: “Ik heb nog nóóit iemand zien begraven worden met een bankkluis naast zich”

  14 januari
 2. Hogere boetes voor wie verbouwing niet aangeeft: onze belastingexpert licht het fiscale kluwen toe
  PREMIUM

  Hogere boetes voor wie verbouwing niet aangeeft: onze belasting­ex­pert licht het fiscale kluwen toe

  14 januari