Populair in Mijn Gids

 1. Tony en Sofie verruilden Deurne voor een eenvoudig leven in Frankrijk: “we bewogen hemel en aarde voor ons olifantenrusthuis, maar dat is het 100% waard”
  PREMIUM

  Tony en Sofie verruilden Deurne voor een eenvoudig leven in Frankrijk: “we bewogen hemel en aarde voor ons olifanten­rust­huis, maar dat is het 100% waard”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Acht jaar geleden gaven Tony Verhulst (49) en Sofie Goetghebeur (49) hun job in België op om olifantenrusthuis Elephant Haven in Limousin (Frankrijk) op te starten, maar pas eind 2021 konden ze hun eerste olifant verwelkomen. “Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar het was het 100% waard.”
 2. VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  VIRUSTEST. Opgestaan met plotse koorts of een verstopte neus? Wat is de kans dat je besmet bent met corona? Al 350.000 mensen deden de test

  Twijfel je op basis van je symptomen om een PCR-test aan te vragen? En wanneer moet je aankloppen bij je huisarts voor verder onderzoek? Onze virustest vertelt je hoe groot de kans is op Covid-19, griep of verkoudheid op basis van de laatste informatie van gezondheidsinstituut Sciensano. Al zo’n 350.000 mensen controleerden hun symptomen: doe hieronder zelf de test.
 3. Hoe kan je ei, melk, suiker of boter probleemloos vervangen in taart en gebak?

  Hoe kan je ei, melk, suiker of boter probleem­loos vervangen in taart en gebak?

  Een ouderwets koffiekransje is vandaag niet meer wat het ooit geweest is. Tante Lieve mag geen suiker eten, nichtje Sophie is lactose-intolerant, nonkel Karel verdraagt geen gluten en jij eet sinds kort veganistisch, dus ook eieren zijn uitgesloten. Probeer dan maar eens een cake te bakken! Gelukkig zijn er vandaag veel alternatieve ingrediënten beschikbaar, maar smaakt je cake dan nog even lekker? En kun je alles zomaar vervangen door iets anders? Onze culinair journaliste ging de uitdaging aan met een eenvoudige vier-vierdencake. Zo vervang je ei, melk, suiker of boter.
 1. “Het maakt geen verschil voor je gezondheid of je olijfolie koopt van 4 of 40 euro”: voedingsexperte maakt komaf met mythes over vetstoffen
  PREMIUM

  “Het maakt geen verschil voor je gezondheid of je olijfolie koopt van 4 of 40 euro”: voedingsex­per­te maakt komaf met mythes over vetstoffen

  Grijp je automatisch naar olijfolie om je vlees in te bakken, je groentjes mee te besprenkelen voor je ze de oven inschuift of als smaakmaker voor je salade? Toch is het aanbod vetstoffen veel groter dan olijfolie alleen. Denk maar aan kokosolie, boter, en ghee. Welke vetstoffen kies je dan best voor welk gerecht en waarom? En welke is nu echt het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “Over de gezondheidsvoordelen van kokosolie kan ik kort zijn, die zijn er niet.”

Mijn Gids: Geld

 1. Tot 560 euro per koppel: deze mutualiteiten betalen de hoogste vergoeding wanneer je een baby krijgt
  Spaargids.be

  Tot 560 euro per koppel: deze mutualitei­ten betalen de hoogste vergoeding wanneer je een baby krijgt

  De komst van een baby brengt heel wat verandering teweeg, ook in je portemonnee. Je moet niet alleen een extra mond voeden, maar ook een babyuitzet aanschaffen. Bovendien lopen de kosten van een bevalling vaak hoog op. Verschillende ziekenfondsen voorzien dan ook een financieel duwtje in de rug. Maar waar is de geboortepremie het hoogste? En op welke geschenken kan je precies rekenen? Spaargids.be maakt een overzicht.