Wim Dumont zal een poging ondernemen om het weredrecord petanque te verbeteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Dumont zal een poging ondernemen om het weredrecord petanque te verbeteren. © Benny Proot

Wim Dumont (47) wil wereldrecord ononderbroken petanquen breken: “Ik heb al niet-slaaptrainingen gedaan van 50 uur”

MiddelkerkeIn het weekend van 12 tot 15 augustus wil Wim Dumont (47) het wereldrecord ononderbroken petanquen verbreken. Het huidige record staat op 53 uur gespeeld door 12 man, maar Wim wil het alleen doen en dat gedurende 70 uur. Intussen heeft hij al hard getraind en is hij helemaal klaar om het record te verbreken. “Ik kan niet wachten om te kunnen beginnen!”, zegt Wim met een grote glimlach.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.