De Werkgroep Dierenwelzijn van Middelkerke vindt het niet kunnen dat de paarden en pony's het hele weekend in de blakende hitte moesten lopen.
Volledig scherm
De Werkgroep Dierenwelzijn van Middelkerke vindt het niet kunnen dat de paarden en pony's het hele weekend in de blakende hitte moesten lopen. © Alain Peeters

Werkgroep Dierenwelzijn niet te spreken over paardencarrousel op Countryfestival, schepen ziet geen probleem

De Werkgroep Dierenwelzijn van Middelkerke is niet te spreken over de aanwezigheid van een paardencarrousel op de zeedijk tijdens het Countryfestival van afgelopen weekend. “De dieren lopen het hele weekend rondjes in de blakende hitte, onverantwoord. Ik roep het bestuur op om attracties met levende dieren te verbieden”, zegt voorzitter Alain Peeters. Maar volgens de politie zijn geen inbreuken vastgesteld. En daarom ziet schepen Tom Dedecker (LDD) er geen graten in. 

8 reacties

 • Brigitta Santy

  2 jaar geleden
  als je dan zo reageert moet er niet meer gereden worden, jumpingpaarden springen door hitte, koud , sneeuw, regen een 14tal hindernissen met barrage en dan nog ook eens in een tweede proef bij ieder WE ! dan moet je de rijlessen ook verbieden ! Zo pony’s zijn onder constant toezicht !
 • Johan Bosmans

  2 jaar geleden
  Gewoon je kinderen een goede opvoeding geven en ze niet meer laten rijden op deze arme dieren. Als je het uitlegt begrijpen zij het wel.... Zonder klanten stopt dit vanzelf
 • François THIJS

  2 jaar geleden
  Wat had je gedacht in een gemeente met een ultra liberaal als Dedecker als burgemeester!
 • Didi Bellens

  2 jaar geleden
  Dit is echt niet meer van deze tijd. Dit zou moeten verboden worden. Weten ze wel wat die dieren afzien, dag in dag uit mini rondjes lopen??? Dit is echt schandalig. En beste Tom, dieren kunnen niet spreken tegenover uw zever over voetbalmatchen. Dit is geen vergelijkingspunt : dieren + mensen. Daarom ga ik ook niet meer naar de Country. Ocharme die dieren, jij bent zeker geen dierenvriend Tom anders sprak je anders.
 • marjolein brouwer

  2 jaar geleden
  schandalig , typisch Beligisch , die gaan anders met dieren om
 1. Strandbars luiden alarmbel en zien opmerkelijk fenomeen opduiken: “De frigoboxtoeristen zijn opnieuw uitgevonden”
  Play
  Kust

  Strandbars luiden alarmbel en zien opmerke­lijk fenomeen opduiken: “De frigobox­toe­ris­ten zijn opnieuw uitgevon­den”

  De strandbarhouders aan onze kust hebben er een slechte start van de paasvakantie opzitten. Het verhuren van de ligzetels en aanbieden van takeaway weegt niet op tegen het verbod op alcoholverkoop en terrassen. Rendabel is het voorlopig allerminst. Met lede ogen zien ze aan hoe dagjestoeristen gepakt en gezakt met een frigobox genieten op het strand. “Na een week durven we stellen dat we eigenlijk alleen maar open zijn om sanitaire ruimte te voorzien”, klinkt het in een open brief aan premier Alexander De Croo en Matthias De Caluwé van Horeca Vlaanderen. Daarin hebben ze het ook over de revival van de beruchte ‘frigoboxtoerist’.
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant