Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke.
Volledig scherm
Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke. © BELGA

Voor het akkoord met Oostende was Dedecker boos over mogelijke vaccinaties in Veurne: “Onbegrijpelijk, straks moeten we een ferry langs het kanaal inlassen”

MiddelkerkeGouverneur Carl Decaluwé moet bemiddelen waar het tweede vaccinatiecentrum in de eerstelijnszone Westkust & Polder komt: Middelkerke of Diksmuide. Burgemeester Dedecker van Middelkerke is alvast not amused dat er nog geen beslissing is genomen. “Mensen van Leffinge, die als het ware het Kursaal van Oostende zien liggen, helemaal naar Veurne sturen? Onbegrijpelijk.” Intussen is de beslissing al gevallen en kunnen de Middelkerkenaars in Oostende terecht. 

 1. Vissersschip vaart onderzeese hoogspanningskabel stuk: schadeclaim van 18 miljoen euro
  Nieuwpoort/Arnemuiden

  Vissers­schip vaart onderzeese hoogspan­nings­ka­bel stuk: schade­claim van 18 miljoen euro

  Bij de Veurnse strafrechter heeft zich vrijdagmorgen een Nederlandse schipper moeten verantwoorden na zware beschadigingen aan de Nemo Link, de onderzeese hoogspanningskabel tussen België en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks tal van waarschuwingen en noodsignalen bleef zijn vissersboot maar verder netten op de zeebodem slepen, tot de hoogspanningskabel voor de kust van Nieuwpoort knakte. Er hangen hem alles samen schadeclaims van maar liefst 18 miljoen euro boven het hoofd.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter