Een rustige Jean-Marie Dedecker brengt zijn stem uit, samen met echtgenote Christine Dehaemers, in deelgemeente Slijpe
Volledig scherm
Een rustige Jean-Marie Dedecker brengt zijn stem uit, samen met echtgenote Christine Dehaemers, in deelgemeente Slijpe © Benny Proot

VIDEO. Jean-Marie Dedecker stemt in Middelkerke: “Wat ik straks nog doe? Het gras afrijden”

In Middelkerke heeft burgemeester Jean-Marie Dedecker zijn stem uitgebracht in deelgemeente Slijpe. 

 1. Op bezoek bij Huis Laleman, al 100 jaar specialist in Vlaams wild: “Wij moeten het dier kunnen zien met de kop en de poten er nog aan”
  PREMIUM

  Op bezoek bij Huis Laleman, al 100 jaar specialist in Vlaams wild: “Wij moeten het dier kunnen zien met de kop en de poten er nog aan”

  Het jachtseizoen is geopend in ons land, en daarmee breekt een drukke periode aan bij Huis Laleman in de Kapucijnenstraat in Oostende. De zaak werd in 1920 opgericht en 100 jaar later is het in de regio nog altijd de enige poelier, een slagerij die zich richt op de verkoop van gevogelte en wild. Christèle Laleman (62) en haar echtgenoot Jean-Luc Defreyne (65) zijn gepassioneerd bezig met hun stiel. “Er zijn weinig echte poeliers. Het is een stiel die je al doende moet leren, maar die slechts weinig mensen echt beheersen.”
 2. Corona slaat toe in woonzorgcentrum De Ril: 13 bewoners en 10 personeelsleden besmet
  Middelkerke

  Corona slaat toe in woonzorg­cen­trum De Ril: 13 bewoners en 10 personeels­le­den besmet

  Het gemeentebestuur heeft donderdagmorgen het slechte nieuws gekregen dat in woonzorgcentrum De Ril in Middelkerke dertien bewoners en tien personeelsleden besmet zijn met het coronavirus. Ondertussen zijn alle andere werknemers en bewoners getest: die testen waren gelukkig allen negatief. Er is een speciale corona-afdeling opgezet. “Alle besmette bewoners krijgen er de beste zorgen door een aparte verpleegploeg in een afgezonderde zone”, benadrukt burgemeester Jean-Marie Dedecker.