75 jaar geleden werd Westende bevrijd door de Canadezen
Volledig scherm
75 jaar geleden werd Westende bevrijd door de Canadezen © Charlotte Coudeville/Gemeente Middelkerke

Verjaardag van bevrijding Westende schakelt versnelling hoger met interessante expo

Westende en Lombardsijde werden 75 jaar geleden tijdens de tweede wereldoorlog bevrijd door de Canadese troepen van het Essex Scottishregiment. Het gemeentebestuur herdenkt deze ingrijpende gebeurtenissen met een tentoonstelling, een dagelijkse vertoning van een filmmontage met de laatste getuigen en een bevrijdingsfeest op zondag 8 september in Westende-dorp.

 1. ASSISEN. Wapendeskundige maakt komaf met verhaal van beschuldigde: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wapendes­kun­di­ge maakt komaf met verhaal van beschuldig­de: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”

  Het gewicht van meer dan een halve emmer water was volgens wapendeskundige Erik De Durpel nodig om de trekker van de antieke revolver van William De Bondt (53) over te halen. Net zoals de wetsdokters maakte hij tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof dan ook komaf met het verhaal van een ongeval. “De trekkerweerstand was dermate groot dat een accidenteel afgaan van het schot uitgesloten is", klonk het.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'