De bibliotheek van Middelkerke.
Volledig scherm
De bibliotheek van Middelkerke. © TVA

Spanning troef tijdens Halloween-lasershoot in bibliotheek

MiddelkerkeDe Halloween-lasershoot in de bibliotheek van Middelkerke komt terug. Op zaterdag 29 oktober kan je verkleed in je engste kostuum opnieuw deelnemen, alleen of in team.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Nieuwe, duurzame verlichting in de bib verhoogt comfort en verlaagt energieverbruik: “Hiermee besparen we meer dan 40.000 euro per jaar”
  Oostende

  Nieuwe, duurzame verlich­ting in de bib verhoogt comfort en verlaagt energiever­bruik: “Hiermee besparen we meer dan 40.000 euro per jaar”

  Onlangs werd de verlichting van de Oostendse bibliotheek volledig vernieuwd. Vanaf nu hangen er duurzame, slimme ledlampen. Dit verhoogt het comfort van de bezoeker en verlaagt het energieverbruik van de bibliotheek. Dit levert de stad meteen een besparing van meer dan 40.000 euro per jaar op. De vernieuwing kadert binnen het budgetneutrale energiezorgplan voor de Oostendse stadsgebouwen en kwam er met financiële steun van de provincie West-Vlaanderen.