Gemeentehuis Middelkerke
Volledig scherm
Gemeentehuis Middelkerke © Emelyne Six

Sociaal-juridisch woonloket van start

MiddelkerkeHet gemeentebestuur van Middelkerke heeft een sociaal-juridisch woonloket opgestart. Het woonloket kan je wegwijs maken in de huurwetgeving en advies geven rond rechten en steunmaatregelen op de huurwoningmarkt. Met zitdagen in het gemeentehuis en het welzijnshuis is dit loket extra toegankelijk.

  1. Nieuwe, duurzame verlichting in de bib verhoogt comfort en verlaagt energieverbruik: “Hiermee besparen we meer dan 40.000 euro per jaar”
    Oostende

    Nieuwe, duurzame verlich­ting in de bib verhoogt comfort en verlaagt energiever­bruik: “Hiermee besparen we meer dan 40.000 euro per jaar”

    Onlangs werd de verlichting van de Oostendse bibliotheek volledig vernieuwd. Vanaf nu hangen er duurzame, slimme ledlampen. Dit verhoogt het comfort van de bezoeker en verlaagt het energieverbruik van de bibliotheek. Dit levert de stad meteen een besparing van meer dan 40.000 euro per jaar op. De vernieuwing kadert binnen het budgetneutrale energiezorgplan voor de Oostendse stadsgebouwen en kwam er met financiële steun van de provincie West-Vlaanderen.