Tien om te Zien komt dit jaar terug naar Middelkerke, maar dat is niet de enige reden om naar de gemeente te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tien om te Zien komt dit jaar terug naar Middelkerke, maar dat is niet de enige reden om naar de gemeente te komen. © Benny Proot

REEKS. Middelkerke in 10 onmisbare tips: van de terugkeer van Tien om te Zien tot dino’s spotten op het Zandsculpturenfestival

MiddelkerkeMet een nieuw casino in de steigers en een vernieuwde zeedijk in Westende wordt Middelkerke de volgende jaren nog meer the place to be. De grootste gemeente aan de kust heeft een langere zeedijk dan buur Oostende en daar valt in de zomer van 2022 van alles te beleven. Wist je dat je opnieuw grote artiesten aan het werk kan zien in de Proximus Pop-up Arena? Maar ook in het Normandpark valt er iets te beleven. Uw gids voor de zomer van 2022 in Middelkerke.

 1. Geniet op terrasje van nieuwe fietshoeve in Westhoek-dorp Noordschote: “Als je tweewieler een herstelling nodig heeft, help ik graag”
  PREMIUM
  Lo-Reninge

  Geniet op terrasje van nieuwe fietshoeve in West­hoek-dorp Noordscho­te: “Als je tweewieler een herstel­ling nodig heeft, help ik graag”

  De Westhoek is dé geknipte regio voor een fiets- of wandeltocht. Eén van de verborgen parels is het kleine Noordschote bij Lo-Reninge. In dat dorpje openen Eveline Verheye (43) en Andy Vanhoutte (47) uit Diksmuide binnenkort hun Poesele Fietshoeve. Slurpen van een koffietje of genieten van een plankje streeklekkers terwijl Andy aan de fiets sleutelt. Handig toch? En het koppel heeft nog meer avontuurlijke plannen.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”
  PREMIUM
  Kortrijk/Brugge/Oostende

  Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”

  Een primeur voor het Belgisch kampioenschap offshore powerboat racing, waarvan komend weekend de tweede manche in Oostende is. Julie Labeeuw (35) uit Kortrijk is er de enige vrouwelijke copilote in België en neef Quentin Deraedt (17) uit Brugge is de jongste piloot van Europa in zijn klassement. “Mensen stappen naar mij toe en zeggen vaak ‘Alé kind, dat jij dat durft’”, glimlacht Julie.
 2. Buurtfestival Quartiers d’O wordt jaarwerking: “We willen bewoners een heel jaar lang laten participeren in events die hun wijk opnieuw kan doen opleven”
  Oostende

  Buurtfesti­val Quartiers d’O wordt jaarwer­king: “We willen bewoners een heel jaar lang laten participe­ren in events die hun wijk opnieuw kan doen opleven”

  Dit jaar gaat de derde editie van Quartiers d’O door tijdens Theater Aan Zee. Op 28, 29 en 30 juli zetten verschillende partners drie dagen lang een Oostendse wijk in de kijker; deze keer is dat het Westerkwartier. Nadien groeit Quartiers d’O van driedaags festival uit tot een heuse jaarwerking, in samenwerking met de buurtbewoners zelf.