Net buiten het centrum van Leffinge kunnen op termijn ruim 80 nieuwe woningen komen.
Volledig scherm
Net buiten het centrum van Leffinge kunnen op termijn ruim 80 nieuwe woningen komen. © Woenst

Plan voor ruim 80 nieuwe woningen net buiten Leffinge, waaronder ook mantelappartementen

Projectontwikkelaar Woenst bereidt een nieuw bouwproject voor in de Middelkerkse deelgemeente Leffinge. Er staan in totaal 88 woonsten op stapel. De aanvraag moet wel nog behandeld worden door de gemeente.

 1. Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloosheid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrijding van dak- en thuisloosheid”
  Oostende/Middenkust

  Oostende zet in op lokale telling dak- en thuisloos­heid: “Door een concreet cijfer te hebben zullen we gerichter kunnen werken in de bestrij­ding van dak- en thuisloos­heid”

  De lokale besturen van Oostende, Bredene, Middelkerke, De Haan, Oudenburg, Ichtegem en Gistel slaan de handen in elkaar om op 28 oktober een lokale telling dak- en thuislozen te organiseren. Deze telling gebeurde reeds in andere regio’s en grootsteden en biedt een schat aan informatie om het beleid gericht te kunnen bijsturen in de bestrijding van dak- en thuisloosheid. Oostende neemt de regierol op zich voor de regio Middenkust.
 2. Handelaars Adolf Buylstraat ontgoocheld dat lichttunnel er dit jaar niet komt: “Het trok mensen aan en zorgde voor een leuke sfeer”
  PREMIUM
  Oostende

  Handelaars Adolf Buylstraat ontgoo­cheld dat lichttun­nel er dit jaar niet komt: “Het trok mensen aan en zorgde voor een leuke sfeer”

  Gisteren besliste het Oostendse stadsbestuur om de lichttunnel in de Adolf Buylstraat niet te plaatsen dit jaar. Dat doet het in het kader van de besparingen. De handelaars in de straat vinden dat heel jammer en hopen dat er een alternatief komt. “De lichttunnel zorgde de voorbije jaren altijd voor extra veel volk en sfeer”, zegt Timothy Deseure, zaakvoerder van Fashion de Luxe.
 1. Hotel Imperial in Oostende geeft inboedel gratis weg en dat hoefde geen twee keer gezegd te worden: “Zelfs de spiegels zijn van de muren gehaald”
  Oostende

  Hotel Imperial in Oostende geeft inboedel gratis weg en dat hoefde geen twee keer gezegd te worden: “Zelfs de spiegels zijn van de muren gehaald”

  Al om 7 uur maandagmorgen stonden de eerste mensen aan te schuiven aan hotel Imperial in de Van Iseghemlaan in Oostende. Uitbater C-hotels wil de zaak renoveren en de volledige inboedel moest de deur uit. Van kasten tot wastafels en spiegels: alles kon meegenomen worden. Tegen de middag was dat al grotendeels het geval. Meer dan 200 mensen kwam hun slag slaan. “Een gezin met vijf kinderen, van wie er vier op een opblaasmatras moesten slapen... Voor hen hebben we vier matrassen aan de kant gelegd”, zegt zaakvoerder Xavier Vercaemst.